Roses inicia el soterrament de contenidors a la Riera Ginjolers

Les obres tenen un termini d'execució de quatre setmanes

Els nous contenidors s’instal·laran a l’alçada dels antics rentadors de la Riera Ginjolers, a continuació de l’illa soterrada ara fa uns mesos, i permetrà als usuaris dipositar les deixalles amb molta més comoditat que amb el sistema convencional. Els nous dipòsits, a més, tenen una major capacitat que els actuals, fet que també permetrà millorar el servei de recollida i posar punt i final als problemes de dimensionat existents fins ara, sobretot en les temporades turístiques en què l’aportació de deixalles augmenta considerablement.

Les obres, amb un termini d’execució de 4 setmanes, tenen un pressupost de 56.000 euros i estan incloses dins l’anualitat 2010 del Pla de Barris atorgat per la Generalitat de Catalunya al municipi de Roses. Aquest Pla suposarà, fins a l’any 2012, una inversió total de 8,63 MEUR (la meitat aportats pel Departament de PTOP de la Generalitat), destinats a la revitalització del casc antic amb mesures que van des de la pavimentació de carrers fins a la construcció d’un centre cultural i altres espais que afavoreixin la interrelació i la cohesió social.

La propera setmana, 4 noves illes


Paral·lelament, a partir de la propera setmana s’iniciaran les obres de soterrament de quatre noves illes de contenidors, dues d’elles al carrer Doctor Ferran i dues més al carrer Doctor Arruga, que donaran continuïtat al soterrament progressiu que s’està realitzant a Roses. L’objectiu és millorar tant la visió i la imatge dels seus carrers i places, com la tipologia, capacitat i ubicació dels diferents contenidors en funció de les fraccions que recullen i de les necessitats reals de cada indret, a fi d’evitar situacions de saturació de contenidors i d’embrutiment de la via pública.

En aquest cas, les obres duraran 6 setmanes, tindran un cost de 68.000 euros, i suposaran la incorporació d’una trentena de nous contenidors, repartits en els quatre àmbits.