Begur senyalitza per primer cop que l'Illa Roja és una platja nudista

Els plafons s'han ideat amb el consistori i la comunitat nudista

A partir d’aquest mes de juny la platja d’Illa Roja de Begur (Baix Empordà)-cala Moreta- compta, per primera vegada, amb una senyalització per a la pràctica nudista. El govern municipal ha dut a terme aquesta mesura pionera i sense precedents a l’espai natural i turístic de Begur per mitjà de la regidoria de Platges, la qual ha habilitat plafons informatius en diferents punts d’accés.

Els plafons informen de l’entrada a l’espai nudista, s’hi fa una crida al civisme i es demana respecte a la diversitat per part de tothom, tant nudistes com no nudistes. A més, van acompanyats amb indicacions complementàries per tal de garantir la preservació de la platja com a espai d’interès geològic de Catalunya: algunes de les condicions d’aflorament són fràgils i cal tenir cura de no malmetre-les. Per acabar, a la part de baix del plafó es pot escanejar un codi QR per poder consultar en temps real l’estat d’ocupació de la platja.

Eugeni Pibernat, regidor de Platges, destaca que amb aquesta mesura es compleix “escrupolosament el prec fet pel síndic de greuges” i es fa “de la forma més participativa i transparent possible, escoltant la veu de tots els actors implicats i liderant des de l’Ajuntament una iniciativa” que també han volgut consensuar “amb el col·lectiu nudista. “Al darrere d’aquesta mesura hi ha molt de treball i molts recursos destinats per part de l’actual equip de govern.” De fet, els senyals s’han fet conjuntament amb el col·lectiu nudista, amb qui se n’ha treballat el contingut.