Palafrugell demana a Endesa que posi fi als microtalls de subministrament

El consistori fa incís amb els nuclis de Tamariu, Llafranc i Calella

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha demanat a l’empresa de subministrament elèctric, Endesa, que faci el possible per acabar amb els constants microtalls elèctrics als nuclis de costa de la població, a Tamariu, Llafranc i Calella de Palafrugell. Al mateix temps, l’Ajuntament ha treballat per fer una reunió a tres bandes, entre el consistori, l’empresa i el sector hoteler, i de restauració per buscar futures solucions i evitar que aquest estiu pugui ser problemàtic a nivell del subministrament energètic.

En els darreres dies la Unió d’Empresaris d’Hosteleria i Turisme de Costa Brava Centre ha fet arribar el seu malestar pels constants talls de subministrament durant els moments de màxima afluència de gent als establiments en l’inici de la temporada turística.  

L’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, ha demanat expressament a l'empresa Endesa aquesta trobada i a més, també els hi ha fet arribar que posin fi a la problemàtica de microtalls d'energia elèctrica detectada durant els caps de setmana, quan més visitants i turistes hi ha al municipi.

L'Ajuntament vol reiterar als representants de l'empresa la necessitat d'implementar mesures per resoldre els episodis de talls intermitents i baixades de tensió, així, Vigas expressa que. "esperem una millora significativa en el servei i insistirem per trobar la solució als microtalls; mentre estem al costat d’un sector molt important per a nosaltres com a municipi turístic com és el hoteler i de la restauració”.

Fonts d'Endesa admeten que des de diumenge passat han detectat una incidència en una línia de mitjana tensió que provoca microtalls en aquests nuclis costaners. La companyia entén les queixes dels hotelers i restauradors, i els demana disculpes d'avançada.

Endesa explica, però, que arreglar la incidència en aquest cas no és tan senzill com en el cas d'una avaria convencional. Perquè en l'argot tècnic, allò que passa a Palafrugell és coneix com a 'avaria franca' (és a dir, que està latent i de cop es manifesta generant els microtalls, però com que no persisteix, costa de localitzar).

La companyia diu també que els seus tècnics ja han detectat el tram de la línia que està afectat per la incidència, i que estan treballant-hi per poder resoldre-la al més aviat possible i garantir el subministrament als nuclis de Tamariu, Llafranc i Calella de Palafrugell.