A presó dos joves per violar dues menors a Olot

Un veí va gravar-los amb el mòbil i els Mossos els van detenir

Presó per dos joves de 22 i 23 anys, veïns d'Olot (Garrotxa), acusats d'abusos sexuals a dues menors de 13 anys residents a la ciutat. Així ho ha decidit el jutge després de la seva detenció el diumenge quan un veí va trucar a la Policia Municipal alertant que en un habitatge s'hi feia molt d'aldarull a les quatre de la matinada en el que semblava podria ser una possible violació.

Segons relata El Punt Avui, el veí va tenir ocasió d'enregistrar amb el seu mòbil a través de la finestra una escena que va mostrar als agents de la policia on s'hi podia veure els nois, un d'ells amb els pantalons abaixats intentant mantenir sexe amb una de les menors. Tots ells eren situats en el pati exterior de l'habitatge, quedant a la vista de tota la comunitat. En arribar els Mossos d'Esquadra es van trobar les noies vestides però endormiscades. Les van dur a l'hospital d'Olot i allà les van fer una exploració i detectar erosions a la zona dels genitals que correspondrien a una agressió sexual.

Se sospita que les haurien pogut drogar mitjançat una substància prohibida a la beguda però en les analítiques no es va detectar alcohol ni drogues convencionals. Un cop finalitzada l'exploració els agents van retornar a l'habitatge i arrestar els joves acusant-los d'un delicte d'abús sexual a menors. Els detinguts van negar les acusacions i ahir van passar a disposició judicial. Un cop analitzades les diligències policials i el vídeo, el jutge va ordenar presó provisional al centre penitenciari del Puig de les Basses.

Tocaments en ple carrer

Tots dos joves tenen antecedents. Segons fonts properes al cas, a un d'ells els Mossos ja l'havien detingut quan era menor per fer tocaments a dones a qui abordava en ple carrer a Olot. Va passar l'any 2018, entre els mesos d'agost i octubre. En total, se li van atribuir sis delictes (cinc d'abús sexual i un d'agressió). Les víctimes eren dones d'entre 60 i 88 anys.

El jove actuava al capvespre o quan es feia fosc. Escometia les ancianes quan caminaven pel carrer, les arraconava contra una paret, els hi feia tocaments i també les obligava a mirar-lo mentre es masturbava davant seu.