Vinsvidart anuncia el 2on concurs de tasts de vins a cegues amb 3.500 euros en premis

Se celebrarà el 7 de novembre a l'Hotel Carlemany de Girona

La distribuïdora gironina Vinsvidart organitza la segona edició del concurs de tast de vins a cegues el dilluns 7 de novembre a l’Hotel Carlemany de Girona. La cita es completarà amb una fira per a professionals amb la participació de més de 30 cellers del catàleg de l’empresa i dues ponències, una de caves de llarga criança i l’altra de vins generosos.

La primera edició del concurs individual de tast a cegues es va celebrar l’any 2016 a Mas Marroch coincidint amb el tercer aniversari de Vinsvidart. Amb vistes al desè aniversari -que tindrà lloc el mes de març de 2023-, la distribuïdora ha decidit programar per l’últim trimestre d’aquest any la segona edició del concurs amb la novetat que augmenta la dotació econòmica dels guanyadors, passant dels 1.800 als 3.500 euros a repartir entre els tres finalistes.

El guanyador rebrà 2.000 euros, el segon finalista 1.000 euros i el tercer 500 euros. El concurs es converteix en el certamen d’aquestes característiques de més envergadura a les comarques de Girona. A la primera edició, els guanyadors del concurs van ser Ferran Vila – actual Millor Sommelier d’Espanya 2022-, David Saavedra i Xavier Valenzuela.

Els participants hauran de tastar a cegues 7 referències diferents entre vins blancs, rosats, negres, escumosos i dolços, principalment del mercat nacional, tots del catàleg que distribueix Vinsvidart. La inscripció té un cost individual de 50 euros i el nombre de places per concursar s’amplia fins a 50. Les inscripcions s’obriran l’1 de setembre a la pàgina web de Vinsvidart i finalitzaran el 3 de novembre o quan s’exhaureixin les places. El concurs tindrà una durada de 60 minuts i els participants hauran d’encertar la varietat o varietats de raïm (2 punts), el país d’origen (1 punt), la regió d’origen, DO o iPG (2 punts), l’anyada (2 punts), la marca i el nom del vi (2 punts) i en cas d’empat es valorarà també la definició de l’estil d’elaboració. La puntuació màxima és de 63 punts, amb els 7 de bons de l’última avaluació que se sumaran en cas d’empat.

Un any més, la direcció tècnica del tast anirà a càrrec de la sommelier Ester Bachs Romaguera, consultora en el món del vi i els vermuts, delegada a Espanya de l’International Wine Challenge (IWC), amb llarga experiència en l’organització de concursos com els Premis Vinari dels vins i vermuts catalans i Taste the Difference, entre d’altres.

El concurs tindrà lloc entre les 10.30 i les 11.30h del dilluns 7 de novembre i el lliurament de premis es preveu a partir de les 12.30h, amb la participació d’autoritats locals i membres de l’Associació Catalana de Sommeliers.

Un catàleg de 730 referències

En paral·lel al concurs, l’Hotel Carlemany de Girona acollirà una fira per a professionals que comptarà amb la participació de més de 30 cellers, tots ells del catàleg que distribueix Vinsvidart. En els últims 10 anys, ha passat de 100 a més de 700 referències. La fira començarà a les 10h i s’allargarà fins a les 20h.

Al llarg del dia, s’han programat dues ponències, amb tast, dirigides:

13h. Tast de 5 caves de llarga criança amb els elaboradors.

16h. Tast de 6 vins generosos exclusius amb Ferran Vila, millor sommelier d’Espanya 2022.

Tota la informació al voltant del concurs i la fira es pot consultar al web de Vinsvidart i també a les xarxes socials de la distribuïdora amb les etiquetes #tastvinsvidart #vinsvidart10anys #vinsvidart.

10 anys fent camí a Girona

Vinsvidart és una petita distribuïdora de vins amb seu a Mata (Porqueres, Girona) amb gairebé 10 anys d’experiència. El catàleg s’ha multiplicat per 7 en un decenni i inclou vins, vermuts, ratafies, escumosos, licors, olis, cerveses i arròs. Actualment, l’empresa liderada pel sommelier Josep Pintó i Rigau compta amb un equip de 5 persones i està focalitzada principalment a les comarques de Girona. Des de l’any 2013, Vinsvidart representa vins exclusius i els distribueix a restaurants -cada vegada més a l’alta restauració- i a botigues especialitzades. També disposa d’una botiga online perquè el consumidor final pugui comprar els seus productes.

Amb la represa del concurs de tast i la fira, Vinsvidart vol contribuir a promoure la cultura del vi a les comarques gironines i a fer pedagogia de la riquesa, diversitat i qualitat dels vins que té al seu catàleg, tant d’abast nacional com internacional.