Es reprenen les obres a la variant de Banyoles després de nou mesos aturades

Els treballs havien de començar aquest passat gener

Diversos canvis i millores de seguretat en el projecte de la C-66 entre Cornellà del Terri i Serinyà, coneguda com la variant de Banyoles (Pla de l'Estany), va provocar que s'haguessin d'aturar nou mesos enrere per replantejar el pressupost, que va situar-se per damunt dels 23 milions d'euros (MEUR) amb un sobrecost de 2 MEUR. Ara, des del Departament de Territori s'ha donat llum verda per reprendre els treballs, que s'havien previst començar al gener i acabar per aquestes dates però finalment s'ha endarrerit fins a dia d'avui.

Aquest tram que cal desdoblar és un dels punts negres que s'havia reclamat repetidament que fos objecte de millora i els treballs tindran una durada de deu mesos. Aquests dies estan pintant les línies grogues de les obres a la calçada i col·locant tanques de formigó a la mitjana perquè no s’hi facin avançaments; els carrils quedaran més estrets; la velocitat es limitarà a 60 km/h i no hi podran passar els vehicles agrícoles.

Abans de l’aturada, les obres es van centrar en els accessos a la C-66 des de i cap a les carreteres que hi connecten, on han construït rotondes. El projecte en aquest tram contempla la construcció de quatre trams (dos en cada sentit) de tres carrils (2 + 1) per facilitar els avançaments. També s’aixecaran murs a les mitjanes, la calçada tindrà un asfalt més adherent i els carrils d’acceleració per als que s’incorporen a la carretera seran més llargs.