Porten a judici dos hotelers de Besalú per simular un robatori per valor de 350.000 €

Els propietaris del Resort Sant Ferriol s'enfronten a una possible pena d'onze mesos de presó

Els tres socis de Cal Parent Resort SL es van inventar el robatori que van denunciar el 15 de desembre de 2010 assegurant davant els Mossos d'Esquadra que els van buidar l'hotel de quatre estrelles Can Güell, ubicat al terme municipal de Sant Ferriol segons avança El Punt Avui. Els propietaris van explicar en la seva denúncia a la comissaria d'Olot que els suposats lladres s'havien emportat fins a 350.000 euros en material (televisors, ordinadors portàtils, mobles, un generador, un tallagespa i, fins i tot, menjar).

El judici contra els germans Carme, Rosa i Francesc Xavier Ventura Teixidor, tindrà lloc els dies 15 i 16 d'abril a la secció tercera de l'Audiència de Girona. Els acusats s'enfronten a una possible pena d'onze mesos de presó i una multa de 5.250 euros pels delictes d'estafa en grau de temptativa i simulació de delicte.

Incoherències i investigació

Els Mossos d'Esquadra van començar a sospitar de la veracitat del robatori en el moment que es van desplaçar al lloc dels fets i van observar que la porta d'accés havia estat trencada de dins cap a fora i no al revés. Amb tot, fou aleshores quan van iniciar les preguntes a tots els empleats de Cal Parent Resort i inspeccionar l'hotel i altres propietats dels socis. En aquell punt la policia va localitzar el suposat material robat, amagat al mateix resort de Can Güell com també a la Fonda Siqués i l'Hotel Tallaferro de Besalú, tots ells propietat dels denunciats.

Una ruïna d'hotel

El resort Can Guell va obrir les portes l'estiu de 2008 amb la intenció de convertir-se en un hotel de referència a la província de Girona. Tanmateix els inicis van ser durs i no van aconseguir obtenir els resultats que esperaven. El primer revés va venir quan la tardor del 2010 el Departament de Salut va obrir un expedient sancionador a l'establiment de quatre estrelles perquè al juliol una persona va patir un contagi de legionel·la i es va determinar que l'origen es trobava en les instal·lacions de la zona d'aigües de l'hotel. Segons Salut, l'hotel no va prendre mesures per eliminar el focus de bacils fins al setembre. Per això, es va precintar llavors la zona d'aigües de l'hotel.

Finalment però el departament va decidir tancar preventivament tot l'hotel segons un expedient amb data 27 d'octubre de 2010 i, actualment, l'establiment no està en funcionament. Fonts del departament van explicar aleshores que no es permetrà tornar a reiniciar l'activitat fins que l'hotel acrediti que ha canviat les condicions del sistema de sanejament i aigües i es descarti que es poden produir més infeccions.

Deutes

Els tres socis de Cal Parent Resort SL va deixar deutes milionaris als constructors encarregats de les obres de l'hotel de quatre estrelles i és per aquest motiu que van entrar en concurs de creditors el 2010. Els 350.000 euros en material que van simular els havien sostret podrien haver servit per a pagar part del deute acumulat.