L'Escala comença la instal·lació de plaques solars en espais municipals

La darrera setmana els treballs s'han centrat a la coberta de la plaça Catalunya

L'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) va començar la setmana passada els treballs per instal·lar plaques solars a la coberta de la plaça Catalunya. Aquest és el primer dels dos espais municipals en què posaran instal·lacions fotovoltàiques, amb l'objectiu de generar el 42% de l'energia que consumeixen nou edificis municipals.

Un cop finalitzi la instal·lació de les plaques a la coberta de la plaça Catalunya, se seguirà el mateix procediment al sostre del pavelló poliesportiu. Es tracta de dues instal·lacions fotovolàtiques de 100 kw de potència cadascuna i es preveu que la col·locació es faci en unes tres setmanes a cada espai.

 Un total de nou edificis municipals veuran cobertes el 42% de les necessitats energètiques a partir d'aquesta actuació, segons les previsions del projecte. Es preveu una inversió d'uns 160.000 euros i que les plaques estiguin en funcionament aquest estiu. 

L'Ajuntament de l'Escala està incentivant també l'aposta per les energies renovables entre els habitants del municipi, a través de l'oficina tècnica per a la transició energètica i emergència climàtica (Otec), que es va crear amb l'objectiu de ser un espai municipal d'informació, difusió i formació sobre energia sostenible i de l'aplicació de mesures d'adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic a l'Escala. En aquest sentit, es va decidir subvencionar un 50% de l'Impost de Béns Immobles durant cinc anys a aquelles persones que instal·lin plaques solars als seus habitatges, prèvia la corresponent autorització.