Protestes al Trueta per l'augment de la jornada i la contractació de nous directius

Una setantena de persones irrompen al despatx de la directora i tallen durant un quart d'hora l'avinguda de França

Una setantena de treballadors de l'Hospital Josep Trueta de Girona han protestat aquesta tarda contra l'augment de la jornada laboral i la contractació de nous directius arran de la gerència única entre aquest hospital i el Santa Caterina de Salt.

Els treballadors han irromput al despatx de la directora de l'hospital, Àngels Morales, per exposar-li les seves queixes i Morales s'ha compromès a traslladar les seves inquietuds al Departament de Salut. Després, s'han dirigit fins a la carretera de davant del centre i han tallat el trànsit durant un quart d'hora. El tall no ha provocat cap congestió important perquè els manifestants només han ocupat un dels carrils.

La protesta dels treballadors de l'hospital ha arrencat a les dues de la tarda a les escales d'accés al centre. Els treballadors lluïen una pancarta on es podia llegir "Sanitat pública: la salut no pot patir retallades" i cridaven lemes en contra de l'augment de jornada com "No treballarem ni una hora més".

El motiu de la protesta és, segons explica la presidenta de la Junta de Personal del Trueta, Maria Àngels Rodríguez, oposar-se a l'augment de la jornada que ha fixat el govern espanyol a tots els funcionaris. "Ara ja treballem més hores del compte", ha lamentat Rodríguez, que alerta que aquesta ordre pot provocar acomiadaments.

Després de la concentració, els manifestants s'han dirigit fins al despatx de la directora del centre, Àngels Morales, per exposar-li de viva veu les seves reivindicacions. Allà, la presidenta de la Junta de Personal ha demanat a Morales que "minimitzi" l'impacte de la normativa estatal per tal que ningú vagi al carrer. "Busqueu fórmules alternatives que evitin acomiadaments", ha demanat.

L'altre motiu de la protesta és que els treballadors no veuen amb bons ulls que s'hagin contractat nous alts càrrecs "de fora de Girona" per al nou projecte de gerència única de l'Hospital Santa Caterina i el Trueta. "En moments de crisi no ens poden imposar aquests nous càrrecs", ha criticat. Des del Departament de Salut recorden que aquest projecte ha servit per fer una reestructuració global dels equips directius dels dos centres i que ha comportat un estalvi de 140.000 euros en sous de càrrecs intermedis.

Després d'aquesta breu trobada -en la qual la directora del centre ha assegurat que traslladarà on calgui les seves peticions-, els treballadors han tallat durant un quart d'hora el trànsit de l'avinguda de França. L'acció no ha provocat retencions importants perquè els manifestants només han ocupat un carril per anar fins a la rotonda Vila de Perpinyà i tornar fins al centre. Molts conductors han fet sonar el clàxon per recolzar la protesta dels treballadors sanitaris.