El fiscal rebaixa la petició de presó al principal acusat d'assaltar un bordell

L'acusació pública sol·licita 15 anys de presó per a cadascun dels tres integrants restants de la suposada banda

La fiscal ha rebaixat fins als 29 anys de presó la petició de pena per a Mostafa Boujahjaoui, el principal acusat d'assaltar un bordell a Figueres el desembre del 2010. Per als tres processats restants (Ahmed Benamar, Hamza Kiouich i Mohamed Hammada), l'acusació pública sol·licita que se'ls condemni a 15 anys de presó.

La fiscalia sosté que no hi ha dubte que els quatre acusats van assaltar en quadrilla el pis que funcionava com a prostíbul, van agredir les noies que hi exercien i en van violar una. Les defenses, per la seva banda, reclamen l'absolució per als seus clients. Alternativament, però, tres dels advocats demanen penes d'entre deu mesos i 3 anys per un delicte de robatori amb violència.

El judici per l'assalt violent a un pis que funcionava com a prostíbul a Figueres ha entrat avui a la recta final amb les conclusions definitives i els informes de les parts. Per a la fiscal, no hi ha dubte que els quatre homes que s'asseuen a la banqueta aquella matinada del 21 de desembre del 2010 es van conxorxar per dur a terme el robatori.

Segons la fiscalia, la banda es va repartir bé els papers abans de cometre l'assalt. Hammada va pujar al pis amb l'excusa de concertar un servei i, un cop dins, va obrir la porta a la resta d'integrants de la banda.

Després, ell va baixar al carrer per vigilar que no s'acostés ningú, mentre els altres tres processats -que portaven una pistola, un tornavís i un ganivet- van agredir les tres víctimes amb violència i els hi van robar tot el que van poder. A més, Boujahjaoui va violar una de les prostitutes.

L'acusació es basa, sobretot, en diverses proves que apunten cap als acusats d'una manera o altra. Entre aquestes, els reconeixements que van fer les víctimes en rodes de reconeixement o les imatges de la càmera de videovigilància que hi havia al prostíbul, que va gravar l'assalt i les pallisses.

A més, la fiscal també recorda que, poca estona després del robatori, i en plena matinada, els Mossos d'Esquadra van detenir Benamar i Hammada pels voltants del pis, situat al carrer Tapis. I que al damunt els van trobar diversos dels objectes robats (com ara joies i telèfons mòbils). Pel què fa a Boujahjaoui, l'acusació es basa també en el fet que, pocs dies després, va intentar vendre part de les joies del botí en una botiga de compravenda d'or de la Rambla de Figueres.

Rebaixa de la petició

Inicialment, Boujahjaoui s'enfrontava a una pena de 53 anys de presó; Benamar i Kiouich a una de 39, i Hammada a una de 15. Al final del judici, però, la fiscalia ha modificat la petició de pena, i ha retirat una acusació per dues temptatives de violació.

Això ha suposat que, ara, Boujahjaoui afronti una condemna de 29 anys i els altres tres, de 15 anys. La fiscalia els acusa a tots ells d'un delicte de robatori amb violència i intimidació i dos delictes més de lesions. Al principal acusat, a més, també li imputa un delicte de violació, perquè durant l'assalt va penetrar una de les joves que exercia al bordell.

Pel què fa a responsabilitat civil, la fiscalia ara demana que els processats hagin de pagar una indemnització de 17.252 euros a dues de les noies -la tercera no s'ha pogut localitzar- pels objectes que els van robar, les lesions i les agressions sexuals.

Absolució o atenuants

Per la seva banda, les quatre defenses han mantingut la petició d'absolució per als seus clients. L'advocat de Boujahjaoui, Carles Monguilod, sosté que no hi ha cap prova que incrimini directament el seu client. "La seguretat que exigeix una condemna penal no hi és", indica.

El lletrat admet que les imatges del vídeo "són contundents" i demostren com, efectivament, aquella matinada hi va haver un assalt amb violència al prostíbul. Ara bé, Carles Monguilod també assegura que Boujahjaoui no formava part d'aquesta banda, perquè "en cap moment s'identifica el rostre del meu client al vídeo".

L'advocat de Hammada, Benet Salellas, sí que admet que aquella nit aquest acusat va anar al prostíbul. Però que les imatges demostren com, més enllà d'intentar concertar un servei sexual, Hammada no va fer res més ni va tenir cap mena de participació en l'assalt violent. "En tot cas, ell va coincidir temporalment amb l'atracament, però no hi va prendre part", explica.

Tot i això, però, aquesta part, de manera alternativa, demana que si el tribunal condemna el seu client, se li estimi una atenuant molt qualificada de col·laboració amb la justícia. I que la pena que se li imposi pel delicte de robatori sigui de deu mesos.

Per la seva banda, les defenses de Benamar i Kiouich també han mantingut la petició d'absolució per a aquests dos processats. De manera alternativa, però, sol·liciten que, si se'ls condemna, se'ls imposi una pena de 3 anys per un delicte de robatori amb violència, i que se'ls estimin les atenuants de drogoaddicció i alcoholèmia.