Salut inverteix uns 6 MEUR al Trueta en tres grans obres de millora i renovació

Argimon s’ha reunit avui amb professionals de l’hospital i ha visitat els espais de reforma

L’Hospital Josep Trueta de Girona està executant al llarg d’aquest 2022 tres grans obres de millora d’instal·lacions i equipaments amb una inversió global de prop de 6 milions d’euros, les quals permetran una important renovació i modernització del centre, d’acord amb les actuals necessitats de la població. Es tracta de la creació d’una nova àrea de radiologia intervencionista, millores en la planta de ginecologia i obstetrícia i un nou laboratori de reproducció assistida, les quals estan actualment en execució. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha visitat aquest matí les instal·lacions de l’hospital i els espais de reforma, i s’ha reunit amb professionals del centre.

D’una banda, l’Hospital Trueta està creant una nova àrea de radiologia intervencionista a la planta baixa de l’edifici, una obra que suposa una inversió de més de 3 milions d’euros. L’obra va començar el mes d’octubre passat i està previst que finalitzi durant aquest estiu, de tal manera que entraria en funcionament durant l’últim trimestre d’enguany. Els treballs consisteixen en la creació de tres noves sales de radiologia intervencionista, degudament aïllades per les radiacions que s’emeten durant el procés d’aquest tipus de proves. Una de les sales estarà destinada a diagnòstic i imatge, una a neurointervencionisme i una a procediments vasculars, tot i que aquests espais seran intercanviables en funció de la necessitat assistencial que hi hagi. Les obres d’adequació dels espais tenen un pressupost d’1.453.591 euros, mentre que la inversió en instal·lacions és d’1.560.273 euros.  La posada en marxa d’aquesta nova zona permetrà ampliar l’atenció en radiologia intervencionista.

Paral·lelament, a principis de març es van iniciar les obres de millora de la planta de ginecologia i obstetrícia, situada a la quarta planta sector A, amb una inversió d’1,8 milions d’euros. Els canvis més importants seran la reconversió de la gran majoria d’habitacions en individuals, totes amb bany complet i, a més, amb tot el necessari per poder-hi tenir cura del nadó dins el mateix espai sense que aquest hagi de deixar l’estança, si no és per qüestions clíniques i la dotació de 3 habitacions per a la cura i tractament de les pacients semicrítiques. Tot plegat oferirà major confort a les famílies. Els treballs està previst que acabin a la primavera de 2023 i un cop completat es disposarà d’unes instal·lacions modernitzades.

La tercera obra que s’està executant és el nou laboratori de reproducció humana assistida, que s’ubicarà a la planta soterrani de l’hospital a partir de la reforma interior d’un espai que antigament havia estat unitat de rehabilitació amb una piscina. Des d’aquests nous espais, la Unitat de reproducció humana assistida, d’àmbit territorial, podrà oferir als usuaris de la Regió Sanitària de Girona els diagnòstics i tractaments més adequats als seus problemes de reproducció, duent a terme les tècniques de reproducció humana assistida necessàries.

L’execució dels treballs s’han adjudicat per valor de 952.880 euros. Es crearan dues zones diferenciades: una zona assistencial per l'atenció, preparació i tractament de les pacients i i la zona del laboratori pròpiament dit, on se situen quatre àrees (laboratori d'embriologia, el laboratori d'andrologia, el laboratori de criobiologia i la sala de criotancs per a l’emmagazematge de gàmetes i embrions). La zona assistencial estarà formada per una sala d’espera amb bany, dos boxes de preparació de pacients, un gabinet quirofanat per a la realització de les inseminacions artificials i les transferències d'embrions, un despatx d'informació i atenció, una sala d'obtenció de mostres d'andrologia i una sala per al personal. Està previst que la reforma es completi aquest estiu i que la nova Unitat de reproducció humana assistida pugui entrar en funcionament a principis de tardor.

Aquestes tres inversions s’emmarquen en el compromís del Departament de Salut de seguir apostant per la renovació de les instal·lacions de l’actual Hospital Trueta fins que no hi hagi el futur equipament i s’afegeixen a altres projectes ja completats recentment com la reforma i ampliació de l’Àrea d’Endoscòpies o l’ampliació del servei d’Urgències.