L'Escala aprova allargar l'horari de la zona blava fins a les nou del vespre

El pàrquing proper a les platges d'Empúries també passarà a ser de pagament

El ple ordinari del mes de juny a l'Ajuntament de l'Escala (Alt Emprdà) va aprovar dilluns la modificació de l'ordenança fiscal que regula l'estacionament a les vies públiques, que entrarà en vigor a partir de l'1 de juliol i que comportarà allargar la zona blava de les vuit del matí a les nou del vespre per equilibrar l’horari al dels establiments comercials. Mentrestant, a partir d'aquest dimecres, 15 de juny, entren en funcionament les zones blaves d'estiu amb les mateixes condicions que l'any anterior, a l'espera que d'aquí a quinze dies sigui oficial l'entrada en vigor de la nova ordenança.

Una de les principals novetats a partir de l'1 de juliol serà que l'aparcament de l'avinguda Francesc Macià passa a estar regulada com a zona blava de llarga durada per als no residents durant la temporada d'estiu. Els residents a l'Escala no hauran de pagar per estacionar en aquest aparcament (només cal disposar de la tarja resident que es pot demanar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de l'Escala, demanant cita prèvia. Si es disposa de la tarja de l'any passat, aquesta continua sent vigent aquest any), mentre que els visitants hauran de pagar entre 2 i 8 euros en funció de la durada de l'estacionament en una mateixa jornada.

També hi haurà canvis a les zones blaves bonificades, que permeten a les persones amb tarja resident aparcar en aquests espais per un euro al dia. En aquest sentit, a partir de l'1 de juliol,  la zona blava bonificada d'estiu serà al passeig Lluís Albert, carrer de Gràcia, Ronda del Pedró, ca les Monges, aparcament en superfície de plaça Catalunya i aparcament del carrer Naïntré (s'afegeixen 11 places al carrer). No seguirà sent zona bonificada l'aparcament del costat de la rectoria.

A l'hivern, només quedaran com a zona blava bonificada la plaça Nova i l'aparcament de ca les Monges i el preu per als usuaris amb tarja de resident serà de només 0,5 euros/dia durant la temporada d'hivern.

No cal renovar la tarja de l'any passat

Els que tinguin la tarja resident de l'any passat, no cal que la renovin i serà vàlida aquest any. L'objectiu és que de cara a l'any vinent, el sistema d'aparcament per a residents funcioni amb el registre de la matrícula i ja no sigui necessari renovar més la tarja.

Sant Martí

Els aparcaments de l'Era i la Lloba, a Sant Martí d'Empúries, la concessió dels quals es va acabar aquest any, passen a ser gestionats fins el 2024 per l'empresa Continental, en compensació per la inversió feta als nous parquímetres. Funcionen des de l'1 de juny fins al 30 de setembre i els caps de setmana i festius entre el 15 d'abril i l'1 de juny i l'1 d'octubre i el 30 d'octubre, en horari de 8 a 23h. El preu que marca la normativa és d'1,86 euros/hora en aquests dos aparcaments.

També s'introdueix un petit canvi en l'horari de les zones blaves, ampliant una hora a l'estiu (de 15 de juny a 15 de setembre) per adaptar-se als horaris de la majoria d'establiments per fer la funció de garantir la rotació. Així, a l'estiu les zones blaves funcionaran de 8 a 21h, mentre que l'hivern l'horari serà de 9 a 13h i de 16 a 20h.

Festius 2023

El ple també va aprovar que l'any vinent els festius locals siguin el 5 i el 29 de juny, donat que el 16 de juliol i el 2 d'agost (els festius tradicionals) cauen en cap de setmana. D'altra banda, també es va aprovar una moció de suport a la continuitat dels jutges de pau, davant una nova normativa estatal que posa en risc aquesta figura.