Un mirador a Tosa d'Alp i la senyalització en els ports de Cerdanya i el Ripollès, novetats d'FGC a l'estiu

Al setembre es podran comprar per internet els bitllets pels trens cremallera, els funiculars i els paquets combinats

Ferrocarrils de la Generalitat ha presentat aquest dimarts les novetats de la temporada d'estiu, que destaca per la instal·lació d'un mirador panoràmic al cim de la Tosa d'Alp, a la Molina; i la senyalització dels principals ports ciclistes de carretera de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, de manera que es detallarà el desnivell, l'alçada i els km de recorregut.

També s'oferirà un bitllet combinat que inclou el cremallera de Núria i el telefèric Coma del Clot. Pel que fa als trens turístics, durant el setembre es posarà en marxa un nou web que permetrà comprar en línia els bitllets pels cremallera, els funiculars i els paquets combinats. A més, es podrà embarcar directament sense haver de passar per les taquilles.

Pel que fa al mirador panoràmic al cim de la Tosa d'Alp, situat a 2.537 metres d'altitud, s'hi instal·larà una taula panoràmica d'interpretació i s'arranjarà l'accés amb unes escales de pedra per fer-lo més accessible.

Sobre la senyalització dels ports ciclistes de carretera de la Cerdanya i el Ripollès, l'objectiu és atraure el turisme ciclista que està consolidat a altres indrets de la demarcació de Girona. De fet, a la Molina, també s'instal·larà un punt de recàrrega de bicicletes elèctriques. 

A la Vall de Núria, s'habilitarà un nou aparcament –amb 75 noves places- a l'estació de Queralbs. Així mateix, s'han instal·lat suports per fer fotografies de tipus 'selfie' i a l'edifici del Santuari s'ha habilitat una sala de lactància i canviadors per a persones amb mobilitat reduïda. Els caps de setmana s'oferirà una circulació especial amb trens d'època. Entre les novetats, a l'estació de Vallter es posarà de nou en funcionament el telecadira fins a la cota 2.535 metres.