400 alumnes de 4t d’ESO del Pla de l’Estany participen del projecte ‘Play Stany’

La gimcana serveix per conèixer els elements culturals de la comarca

L'alumnat de 4t d’ESO dels diferents centres d’educació secundària del Pla de l'Estany participarà avui i demà 14 de juny en el projecte ‘Play Stany’, un projecte impulsat per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal per donar a conèixer element culturals de la comarca entre el jovent, sobretot aquells que es poden anomenar “cultura juvenil”.

‘Play Stany’ és una proposta que segueix la línia del projecte ‘La Pintada’ que es va realitzar l’any passat, i en el que es vol crear consciència de comarca entre el jovent del Pla de l’Estany. En aquesta ocasió, es vol assolir aquest sentiment a través d’una dinàmica lúdica tipus gimcana, en el que l’alumnat participant anirà descobrint diferents elements culturals de la comarca.

Durant la jornada d’avui i també durant el dia de demà dimarts l’alumnat de 4t d’ESO està duent a terme una ruta per la ciutat de Banyoles, en la que el punt central i neuràlgic és la plaça Major. Durant aquesta ruta han d’anar fins a una ubicació concreta i respondre un seguit de preguntes que se’ls desplegaran a l’aplicació mòbil en la que es desenvolupa la gimcana. Les preguntes estan dividides en cinc nivells que es poden superar sumant respostes correctes i amb proves especials per pujar de categoria. La ruta té una durada d’una hora i l’equip guanyador és el que més punts hagi obtingut.

L’objectiu de la gimcana és que els i les joves dels centres educatius descobreixin diferents elements de la cultura del Pla de l’Estany, fent èmfasi en la “cultura juvenil”, adreçant-se a indrets emblemàtics de la ciutat de manera lúdica i amena. En aquest context, per fomentar la motivació, des de l’àrea de Joventut, i en col·laboració de diferents municipis, es premiarà els millors equips i participants amb diferents vals-regal per assistir a alguns dels espectacles culturals que es fan al llarg de l’any al Pla de l’Estany.

El projecte ‘Play Stany’ compta amb la col·laboració de l’empresa manresenca Gaudire Contingut Creatiu SL i el finançament de la Diputació de Girona. En total, durant les dues jornades es preveu la participació de 400 joves de 4t d’ESO dels diferents instituts de la comarca.