Una cervesa solidària de Besalú recapta fons per a una nena de dos anys malalta de càncer

El seu pare ha creat la beguda que es ven al poble i per Internet

El passat mes de febrer una parella de Besalú (Garrotxa) que es dediquen a fabricar cervesa artesana van rebre la mala notícia que la seva filla Iris, de dos anys, havia estat diagnosticada amb càncer. A partir d'aleshores la van posar en mans d'oncòlegs per a operar-la i iniciar la teràpia posterior, però això els va obligar a mudar-se a Barcelona per fer el tractament a Madrid.

Tot plegat els ha dut a tancar la botiga del poble i aturar la producció de la seva marca, Cerveses Forca, el que està generant unes greus repercussions econòmiques per a la família. Fruit de tot plegat, dos veïns de la cerveseria amb negoci propi van proposar-los que fessin una cervesa solidària per vendre-la a les seves botigues i així ajudar-los. A contracor el progenitor va acceptar i crear la "Cervesa Iris", però això l'obligava a pujar des de Barcelona fins a Besalú per a elaborar algunes ampolles per a vendre. Tot plegat li ha estat difícil de gestionar i s'ha fet enrere.

Afortunadament la generositat del poble no només s'ha mantingut sinó que s'ha ampliat. L'empresa de cervesa artesana Hopsters els ha donat un cop de mà amb la producció i ha elaborat centenars d'ampolles, mentre que l'informàtic de la vila, propietari de Sibi.cat, ha creat un web per a la venda online.

El cap de Cardiologia de l'hospital Josep Trueta de Girona, Ramon Brugada, també veí de Besalú, ha demanat a través de Twitter que la gent compri la cervesa per ajudar a la família. La seva piulada ja compta amb centenars de m'agrada i repiulades.

Tothom que vulgui adquirir ampolles o caixes de Cervesa Iris ho pot fer a través del web o bé comprant-ne presencialment a la Carnisseria Estela o a la botiga de regals Júlia, tots dos situats al carrer Major de Besalú.