Salven la vida a un home que pateix un atac de cor en un partit de futbol de veterans

La Policia Local i el SEM va practicar diverses maniobres de reanimació a la víctima fins que va recuperar les constants vitals

Agents de la Policia Local de Blanes i efectius del SEM han salvat aquest diumenge la vida a un home després de patir un atac de cor mentre jugava un partit de futbol de veterans a Blanes (Selva). Els agents i els efectius sanitaris van practicar-li diverses maniobres de reanimació cardiopulmonar fins que finalment l'home, de 63 anys i veí de la població, va poder recuperar les constants vitals.

Els fets van tenir lloc aquest diumenge al migdia al camp de futbol del Càmping La Masia de Blanes. Un dels jugadors que feia pocs minuts que s'havia incorporat al joc del partit, Francisco N.J. de 63 anys i veí de Blanes, va caure de sobte a terra sense que hagués hagut cap incident extern. Un agent de la Policia Local de Blanes i un sanitari del SEM, que estaven fora de servei i es trobaven entre el públic que assistia al partit, es van encarregar de practicar a la víctima la recuperació cardiopulmonar.

Posteriorment també va arribar al lloc dels fets una patrulla equipada amb un desfibril·lador extern automàtic. Amb l'ajut del desfibril·lador de la Policia Local es van aplicar a la víctima fins a tres descàrregues al mateix temps que continuaven les maniobres de reanimació per torns. Més tard, van arribar al camp de futbol dues ambulàncies del SEM i se li va fer una descàrrega més a la víctima, que va ser la que va aconseguir que finalment recuperés la consciència.

Un cop la víctima va tenir les constants estabilitzades, pels volts de dos quarts de dues del migdia, se'l va traslladar en un helicòpter medicalitzat fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on se'l va ingressar a la Unitat Coronària per a la seva inicial observació i posterior tractament.