El monestir de Sant Miquel de Cruïlles, escenari de tastos de vins els vespres de juliol i agost

Les visites guiades van a càrrec de Glops d'Història

Glops d’Història i el Consell Comarcal del Baix Empordà van presentar ahir al vespre un cicle de visites amb tast de vins al monestir de Sant Miquel de Cruïlles (Baix Empordà). Es tracta de la primera activitat cultural que acollirà el monestir després de les obres de consolidació que s’hi han efectuat recentment. Les visites tindran lloc els mesos de juliol i agost i permetran al públic reflexionar sobre la riquesa cultural i històrica del monument, una de les joies del romànic empordanès i un dels conjunts artístics més complets de Catalunya.

Per la consellera de Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà, Agnès Gasull, “ens fa especial il·lusió presentar aquest cicle de visites guiades, ja que representen l’inici de la reactivació cultural del monestir de Sant Miquel de Cruïlles, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, afavorint l’obertura i visita del conjunt, un imprescindible dins el patrimoni baix-empordanès”. Gasull ha afegit que “amb aquesta proposta que combina cultura, patrimoni i vi facilitem a tots els visitants que puguin gaudir de l’encant del  monument, mentre dinamitzem un actiu històric del Baix Empordà fins ara considerat poc conegut pel públic en general”.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni vitivinícola de l’Empordà, Glops d’Història organitza itineraris guiats en què immergeix al públic en la història del vi i els paisatges del territori. Així doncs, amb aquesta activitat al monestir de Sant Miquel de Cruïlles es vol donar a conèixer el monument, la tradició del cultiu de la vinya i la producció de vi a l’edat mitjana i la seva vinculació amb els monestirs benedictins i els cellers i productors actuals de la zona.

Vespres de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles es durà a terme tots els divendres del mes de juliol i agost, de 19h a 20:30h, a càrrec de Glops d’Història. Per a més informació, es podrà consultar el web a partir del 20 de juny.

L’activitat inclou la visita guiada al monestir i el tast de tres vins elaborats al Baix Empordà vinculats a la història del monestir.