Projecten a Blanes les pel·lícules rodades al municipi als anys 60 amb música en directe

Pertanyen al cineasta Josep Cabré que mai les va mostrar en públic

L'Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes (Selva) va celebrar ahir en motiu del Dia Mundial dels Arxius, la projecció de pel·lícules mudes inèdites rodades a al municipi de la mà de Josep Cabré que només els familiars del cineasta van poder veure en sessions familiars. La sessió va anar acompanyada de la música al piano interpretada pel músic i compositor blanenc Luis Relucio.

L'acte, que es va celebrar al Teatre de Blanes, va comptar amb una selecció de la valuosa aportació que fa poc temps va fer a l’Arxiu Municipal de Blanes la família de Josep Cabré Augé (Blanes, 1929-2021), aficionat a la fotografia i a filmar pel·lícules en Súper-8. La seva professió res tenia a veure amb el món de la imatge, ja que primer va treballar a la divisió administrativa de dues fàbriques de l’època.

Una de les seves grans aficions, però, era fer fotografies i filmar en pel·lícula, i en les seves estones d’oci expliquen que era habitual veure'l amb qualsevol de les dues càmeres a la mà. Primer amb les imprecisions pròpies d’un neòfit, però després amb l’expertesa apresa a base d’experiència, les pel·lícules amateurs de Josep Cabré parlen del Blanes dels anys 60 i el públic va poder descobrir racons que avui ja no existeixen, o bé reconeguts fàcilment malgrat el pas del temps.

Des de l’Arxiu Municipal es va fer una selecció d’imatges que van incloure des de les nevades del 1962 i el 1963 fins la Cavalcada de Reis del 1964, passant pel Cant de l’Àngel d’aquell mateix any, la benedicció de rams i el Cant de l’Àngel del 1965, una actuació de l’Esbart Joaquim Ruyra a l’antiga pista de bàsquet del Passeig de Mar, o bé unes regates del Club de Vela del 1964 i una Tirada de l’Art del 1965.

Música en directe de Luis Relucio

Per acompanyar la projecció es va comptar amb la música en directe que va interpretar el jove músic Luis Relucio. Nascut a Blanes ara fa 23 anys, és pianista i compositor autodidacte des dels set anys.

Relucio va escollir els següents temes del seu disc, ‘La Promesa’, recentment publicat: ‘Hojas muertas’, ‘La promesa’, ‘Cuando estoy contigo’, ‘Tren de los sueños’ i ‘Amor de primavera’. Les altres tres cançons van ser ‘Infancia’, ‘Mirando las estrellas’ i ‘Nuevo amanecer’, que formaran part d’un nou projecte en què està treballant.