Setmana Santa de neu i platja a Catalunya amb una ocupació mitjana del 75%

La majoria dels turistes han optat per fer reserves d'última hora

  • Persones prenent una beguda a Sant Feliu de Guíxols © ACN
    Persones prenent una beguda a Sant Feliu de Guíxols © ACN
  • El passeig de Lloret de Mar aquest matí © ACN
    El passeig de Lloret de Mar aquest matí © ACN
Al litoral gironí i al de Tarragona l'ocupació global durant la Setmana Santa ha superat el 70%, unes xifres tímidament superiors a les de l'any passat. A més, durant el cap de setmana, sobretot les nits de divendres i dissabte, les xifres s'han enfilat fins arribar al 85 o al 90% en alguns casos. Una altra de les opcions que han tingut més èxit durant les festes ha estat l'esquí. Al Pirineu de Lleida, l'ocupació ha estat del 85% i les estacions han venut uns 70.000 forfets, si es sumen els venuts per complexos d'esquí alpí i nòrdic.

El turisme rural ha estat un altre dels reclams per als turistes que han fet que l'ocupació en aquests establiments hagi rondat el 90% durant els dies festius d'aquesta Setmana Santa.

Estades curtes a la Costa Brava

El litoral gironí ha tingut una ocupació similar a la de la Costa Daurada. El gerent de Costa Brava Centre hotels, Martí Sabrià, ha explicat que com a mitjana les xifres superen el 70%. Tot i que admet que són unes dades lleugerament superiors a les de la Setmana Santa de l'any passat, ha recordat que la gent 'continua tenint ganes de sortir, però contenint la despesa'. Això ha fet que els dies estrella hagin estat divendres i dissabte perquè les estades són més curtes. 'Si es poden estalviar una nit, se l'estalvien', ha afirmat Sabrià.

Martí Sabrià ha afirmat que els hotelers de la Costa Brava no han notat una davallada en l'ocupació arran del temporal de neu però recorda que el turista de Setmana Santa és nacional i que es mou per reserves d'última hora. 'Ho notarem a partir de la setmana vinent', ha afirmat el gerent que exposa que els turistes britànics solen fer les reserves durant les dates de la nevada i, per això, temen que hagin optat per altres destinacions.

Seguint la tònica del conjunt del país, a les comarques gironines les cases rurals pràcticament han tingut un ple absolut i les pistes d'esquí han rebut una bona afluència de visitants. Les quatre estacions d'esquí del Pirineu de Girona han rondat el 85% d'ocupació.