Un detingut i tres investigats que duien 57 caixes amb galls mutilats per a fer baralles il·legals a Girona

Se'ls acusa d'un pressumpte delicte de maltractament animal

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir, el dia 31 de maig a Girona, un home de 47 anys, com a presumpte autor d’un delicte de maltractament animal, també van investigar tres homes més pel mateix tipus delictiu.

Al voltant de les 9 del matí del dia 31 de maig, agents de trànsit que estaven realitzant un control dinàmic de seguretat a l’AP-7 a Girona, van observar una furgoneta que circulava a gran velocitat pel tercer carril i que en adonar-se de la presència policial va reduir velocitat de forma significativa i es va canviar de carril per evitar ser aturada o vista.

La patrulla en veure l’actitud del conductor de la furgoneta va aturar-la per fer les comprovacions pertinents. Els agents van observar que el vehicle, ocupat per tres persones, transportava animals vius, concretament 57 caixes que contenien galls dels quals habitualment s’utilitzen per fer baralles d’animals i dels quals no en sabien especificar ni la procedència ni el destí.

Davant els fets observats, els mossos van traslladar la furgoneta a dependències policials per tal que els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient, juntament amb veterinaris, poguessin fer una inspecció més exhaustiva dels animals. Al lloc també s’hi va presentar un home que manifestava ser el propietari dels galls.

Els especialistes van veure que els animals eren galls de raça espanyola, amb les crestes mutilades, pèrdua de plomatge i llargs esperons, animals que es fan servir habitualment per participar en baralles il·legals i que poden tenir un preu al mercat de fins a 700 euros cada exemplar.

El propietari tampoc va poder donar explicacions coherents d’on venien ni on anaven els animals. Els agents van detenir el propietari i van citar com a investigats els tres ocupants de la furgoneta. També els van sancionar per no tenir l’autorització de transport públic de mercaderies i no portar el document de control dels animals. Els galls van quedar en dipòsit a l’espera que el jutge dictamini el seu destí final.

El detingut, sense antecedents, va passar el dia 1 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Els tres investigats van ser citats per declarar davant de l’autoritat judicial quan siguin requerits.