Nuri Vives donarà el tret de sortida de les 60es Festes de Primavera de Palafrugell

Es viurà una setmana d'activitats a partir del 3 de juny amb 25 colles participants

El pregó de les 60es Festes de Primavera donarà, demà divendres, el tret de sortida a un cap de setmana intens d’activitats. Enguany, anirà a càrrec de Nuri Vives i Parés, filla de Josep Vives i Núria Parés que van ser precursors en la construcció de carrosses els primers anys de les festes. En el seu pregó, que tindrà lloc a les set de la tarda al Teatre Municipal, farà un recorregut per la història de les Festes de Primavera.

El mateix divendres, abans del pregó i al mateix Teatre Municipal, es farà la presentació del cartell de la Festa Major 2022 creat per l’il·lustrador begurenc Pedro Osuna, on ha representat de forma divertida Santa Margarida i el drac fent feina preparant la festa.

Les Festes de Primavera arribaran al seu punt culminant el diumenge a la tarda amb el Carroussel Costa Brava, després de 3 edicions d’aturada per la pandèmia. També tornen activitats tan arrelades com la Fireta i la Firassa, i la Fanguejada. I, com a novetat d’aquest any, es recupera la Baixada de carretons, el dissabte a 2/4 de 5 de la tarda pel carrer Manufactures del Suro.

Dins de la programació de les Festes de Primavera també cal destacar, els concerts del Festival Ítaca que es faran durant tres dies a l’escenari muntat a l’aparcament de l’Estadi Municipal Josep Pla i Arbonès, per on passaran grups com Skatalà, Dr. Prats o l’Orquestra Maribel. Posarà el punt i final a les Festes el concert “Palafrugell canta”, al Teatre Municipal el dilluns 6 de juny a les 6 de la tarda amb un preu de 5 euros, i en el que actuaran veus de Palafrugell com Neus Mar, Indira Ferrer, Jordi Tormo o Xiqui Ramón, entre d’altres.

Un any més, se celebrarà també el Concurs de Fotografia “Paco Dalmau”. Podrà participar en aquest concurs, tothom que pengi a Instagram una fotografia relacionada amb alguna de les activitats de les Festes de Primavera, etiquetada amb el hashtag #jofestesdeprimavera, fins al diumenge 5 de juny a les 7 de la tarda. El guanyador, que es donarà a conèixer durant l’acte de lliurament dels premis del Carroussel, rebrà  una càmera GoPro.

25 colles participants

En aquesta 60a edició, 25 colles participen al Carroussel Costa Brava, declarat Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, repartides en diferents grups: carrosses inèdites, comparses inèdites, carrosses no inèdites, comparses no inèdites i animació. Com és habitual faran el recorregut des del carrer de Torroella fins al carrer de Barris i Buixó.

La categoria amb més gruix de participants serà el de carrosses inèdites amb vuit colles locals: EKSI, Els Incorrectes, Garnatxa, Tot al 17, Dàlmates, Diversàlia, Imaginació i Confetti. Quatre, i també totes locals, són les que desfilaran amb comparses inèdites: Els Trompats, The Queens, Imparables i Asociación Latina de Palafrugell.  
  En arribar a l’aparcament de l’Estadi Municipal, a partir de 2/4 de 10 del vespre, es farà la tradicional plantada de carrosses, i a partir de 2/4 de 11 de la nit es donaran a conèixer els guanyadors amb el Lliurament de premis del 60è Carroussel Costa Brava.

El 60è Carroussel Costa Brava de Palafrugell és un acte organitzat per una Comissió organitzadora, formada per membres designats per l'Ajuntament de Palafrugell, amb el suport i la participació activa de l'Associació de Carrossaires de Palafrugell. Tota la informació es pot consultar als webs municipals de Cultura i de l'Ajuntament.