Caldes de Malavella acorda un estudi per aturar el futur aparcament de camions

L'objectiu és aturar les llicències en el sector Porta de la Vila

En el ple ordinari celebrat ahir a a l'Ajuntament de Caldes de Malavella (Selva) es va aprovar per unanimitat que es constitueixi de manera urgent la comissió informativa de territori com a comissió d'estudi del "PP01 Porta de la Vila".

L'objectiu d'aquesta comissió d'estudi és analitzar la modificació puntual dels Plans d'ordenació urbanística municipal (POUM) i la suspensió provisional de llicències en aquest sector. Així doncs, l'Ajuntament pretén aturar la llicència que ha demanat una empresa privada per construir un aparcament de camions. L'alcalde, Salvador Balliu, ha defensat que "l'Ajuntament treballarà per evitar la construcció de l'aparcament de camions, ja que no és la voluntat de l'equip de govern ni els veïns del municipi".

Tots els grups de l'oposició, promotors inicials de la moció, s'han mostrat d'acord en crear la comissió i activar tots els mecanismes necessaris per tal de no fer efectiu l'aparcament.

El ple també ha tractat diferents punts com és el cas de prorrogar la delegació de la gestió del servei de menjador de la llar d'infants Els Ninots al Consell Comarcal de la Selva, ja que aquest enguany finalitza el conveni aprovat el 2019. 

Alhora s'ha aprovat el calendari de festes locals pel proper any 2023, en aquest sentit, el dilluns 7 d'agost serà festiu a Caldes de Malavella amb motiu de la celebració de la Festa Major, igualment ho serà el dimarts 22 de setembre per la festivitat de Sant Maurici. La regidora de Festes, Gemma Alsina, ha afegit que "aquest any estem preparant, juntament amb l'entitat Joves Intrèpids, una programació de la Festa Major tal com la concebíem abans de la pandèmia, plena d'activitats i que faran gaudir a tots els públics".

Tots els grups municipals també han aprovat el reglament d'organització i funcionament de l'emissora municipal de ràdio Caldes FM. Així mateix, s'ha aprovat definitivament i per unanimitat l'ordenança reguladora dels habitatges d'ús turístic de Caldes de Malavella, ja tractada en el ple ordinari del 31 de gener. Aquesta normativa té la finalitat de regular les obligacions dels propietaris i les empreses gestores dels habitatges turístics del municipi pel que fa a la comunicació prèvia de l'activitat a l'Ajuntament i el compliment de les obligacions que aquestes persones hauran d'assumir. 

Per al regidor de Turisme, Sergi Mir, "l'ús turístic dels habitatges a Caldes de Malavella està permès, però a vegades entra en contradicció amb l'ús residencial, ja que els turistes destorben als veïns. Arran d'aquest fet, vam començar a estudiar la implementació d'una normativa que evités aquesta situació". El regidor ha afegit que "finalment, s'està donant una eina a la policia perquè pugui actuar en aquestes situacions". 

En el tram final del ple, s'ha pres en consideració la renúncia del portaveu del grup d'ERC, senyor Dídac López. L'alcalde li ha agraït, en nom del consistori, els serveis prestats a la vila de Caldes.