Girona mesura la càrrega a la passarel·la de la Font del Rei, tancada fa un any i mig

Vianants i ciclistes han de passar pel pont de la Font del Rei

L’Ajuntament de Girona ha encarregat a una empresa dedicada al control de qualitat en l’edificació l’anàlisi de la càrrega de la passarel·la de la Font del Rei, sobre el riu Onyar al barri del Carme-Vista Alegre. El pas per a bicis i vianants està tancat des de fa un any i mig per seguretat.

El regidor d'Urbanisme, Lluís Martí, ha explicat que els treballs geotècnics permetran saber l'estat de les pilastres i l'estructura i quanta càrrega poden suportar un cop acabades les reformes, ha dit en declaracions a El Punt Avui. També es farà un estudi hidràulic des d'on s'hauria de construir el nou pont damunt l'Onyar fins al pont de l'Areny, prop del Mercat del Lleó, una actuació que porta 16 anys aturada.

A dia d'avui s’han identificat patologies estructurals a la passera que fan referència sobretot al deteriorament de la part inferior de la passarel·la, bigues oxidades i lloses de formigó malmeses. Aquests problemes observats generen una pèrdua de la capacitat estructural.

Des de l'1 de desembre de 2020 l’accés està tancat. Mentrestant, la ciutadania pot utilitzar el Pont de la Font del Rei, situat a pocs metres, per travessar el riu.