Comença la retirada de llambordes al centre de Girona

L'Ajuntament inicia l'asfaltatge a la Gran Via de Jaume I

L’Ajuntament de Girona va començar ahir l'asfaltatge de la Gran Via de Jaume I per millorar-ne l’estat de la calçada amb l'eliminació de les mítiques llombardes situades al carrer Joan Maragall amb la plaça de la Reina Maria Sibil·la de Fortià. Les obres, que es portaran a terme fins al divendres 10 de juny, formen part de la primera fase del Pla d’Asfaltatge 2020, que es va iniciar l’any passat i que es porta a terme cada any dins de les inversions amb l’objectiu de rehabilitar i reparar els ferms per proporcionar una superfície de trànsit segura i còmoda.

Aquesta actuació comportarà diversos talls de circulació de vehicles. Concretament, ahir a les vuit del matí i fins al divendres 10 de juny a les vuit del vespre es tallarà la circulació de vehicles de la Gran Via de Jaume I, en direcció a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba i a l’encreuament amb el carrer de Joan Maragall.

La Gran Via de Jaume I quedarà tallada a l’alçada de l’avinguda d’Àlvarez de Castro. Els vehicles que circulin cap a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba es desviaran cap a l’avinguda d’Álvarez de Castro i cap a la plaça de l’Hospital. El carrer de Joan Maragall quedarà tallat a l’alçada de la ronda de Sant Antoni Maria Claret. L’accés al carrer del Dr. Francesc Coll i Turbau s’haurà de fer des del carrer de Ferran Agulló, la ronda de Sant Antoni Maria Claret, el carrer de Bernat Bacià i entrar des de la Gran Via de Jaume I. Per motius constructius, en un dia dels treballs, la circulació a la plaça de la Reina Sibil·la es tallarà totalment en els dos sentits de circulació. El dia concret s’avisarà a la web municipal amb dos dies d’antelació.

En l’última fase de l’obra el tram del carrer de Joan Maragall comprès entre la plaça de Pompeu Fabra i la Gran Via de Jaume I es trobarà sense sortida cap a la Gran Via de Jaume I. Als vehicles que surtin dels guals se’ls desviarà en direcció a la plaça de Pompeu Fabra.

La parada de les línies L2, L5 i L7 del bus urbà es traslladarà del número 57 (davant de l’edifici de la Generalitat de Catalunya) al número 47 (davant de l’antiga delegació provincial d’Hisenda). Les àrees de contenidors situades a la Gran Via de Jaume I, entre el carrer del Dr. Francesc Coll i Turbau i la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, es traslladaran a la vorera de davant.