En el tercer dia de vaga de fam, Salvador Ribot llegeix un manifest en defensa del català

Ha estat acompanyat pel diputat de la CUP, Dani Cornellà

El militant de Junts per Catalunya i exjutge de Pau, Salvador Ribot, ha fet lectura aquest matí d'un manifest acompanyat pel diputat de la CUP, Dani Cornellà, després que divendres passat va començar una vaga de fam en defensa de la llengua catalana fins que es retiri la proposta d’acord acordada per Junts, ERC, PSC i Comuns per a la nova Llei del Català.

L’objectiu és, segons Ribot, “impedir que s’aprovi la llei i instar als nostres representants que votin pensant en els infants afectats del país”. Membre del Consell per la República, ha llegit un manifest davant els mitjans on carrega contra l’actuació del Govern de la Generalitat, format per ERC i Junts, per la sentència del 25% en castellà.

Segons Ribot, “el Govern està instal·lat en una política autonomista que no respon als reptes que tenim” i fa una crida a tots els polítics que actuïn amb “responsabilitat i fermesa” davant aquesta imposició.  Cornellà, per la seva banda, li ha mostrat el seu suport.

Ribot, s’uneix així a la cadena de protestes iniciada pels activistes Jaume Sastre i Carles Furriols al passat mes d’abril a Vic. Durant aquests quatre dies ha rebut la visita d'un nombrós nombre de persones, a més de diputats i càrrecs dels diversos partits que donen suport al pacte per la nova Llei.

Ribot afirma que “es sent en forma i amb ganes” per continuar amb la vaga. En cas que es faci el ple de demà, aniran al Parlament a llegir un manifest.