Unes 6000 persones visiten la Fira del Tap de Cassà de la Selva

Representa un 20% més que en l'anterior edició

Aquest cap de setmana gairebé 6000 persones han passejat pels espais de la Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva (Gironès), un 20% més de públic que en la darrera edició. Hi havia més de cinquanta activitats programades durant els dies de la fira i s'han esgotat les entrades a totes elles, es pot dir que és un èxit d'assistència, però a més la fira ha complert l'objectiu de fer d'altaveu i divulgar la cultura del suro més enllà del municipi.

Les visites a les fàbriques suro taperes, que han comptat amb la complicitat dels empresaris del sector, han sigut unes de les activitats més ben valorades pels assistents, que han pogut conèixer com es treballa el suro avui en dia. A la fira també es podia veure l'antic ofici de taper amb una demostració, on els vells tapers i les dones taperes treballaven el suro amb les màquines tradicionals i feien la tria dels taps davant dels menuts i grans encuriosits per aquest antic ofici.

La pela del suro és una de les cites més esperades, allà on tot comença, on els peladors fan el diàleg amb l'arbre i on les pannes es desprenen despullant les alzines que havien esperat més de deu anys aquest moment. Després de la pela se celebrava l'esmorzar de peladors, entre alzines i pannes i amb regust de tradició i olor de suro que ja és una de les activitats que reflecteix millor l'ànima de la fira.

A més de tastos de vins, el sopar popular del Xic-Xec i les visites guiades amb humor i un xic d'història dels carrers de Cassà, la divulgació sobre el món surer va ser molt present tot el cap de setmana, a les xerrades de l'espai àgora on el Museu del Suro va presentar-hi la nova exposició permanent i també es va presentar la Càtedra del Suro a més de les xerrades sobre el sector o el projecte Taps de Finca de la DO Empordà i l'Institut Català del Suro.

Els més menuts també trobaven el seu lloc als tallers dels "Taps Petits" relacionats amb el suro i els espectacles infantils que tenien lloc a la fira. El passeig Vilaret s'ha vist envaït durant dos dies per la música en directe, les parades de productes del suro, les pannes i els taps i el retorn dels antics tapers i taperes en una fira que reivindica la identitat surera de Cassà.