Roses inagura el parc multi-aventura fet amb diners dels pressupostos participats

Ha tingut un cost de 300.000 euros

El passat divendres va tenir lloc la inauguració del nou espai lúdic multi-aventura ubicat a la plaça de la Victòria Catalana de Roses (Alt Empordà). Aquest va ser el projecte guanyador del procés de pressupostos participats que es va dur a terme durant l’exercici 2020, en resultar l’opció més votada per la ciutadania. El nou parc disposa d’una superfície de 4.000 metres quadrats amb tirolina, tobogans i altres elements lúdics pensats per a diferents franges d’edat.   

El projecte, pressupostat en 300.000 euros, ha suposat la remodelació de la plaça de la Victòria Catalana amb la incorporació d’un parc lúdic que inclou dos espais delimitats: un destinat a jocs per a infants de 3 a 6 anys situat a la part inferior, tocant a la Riera Ginjolers, i una altre de jocs per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys a la zona adjacent al carrer Bernat Desclot. Les dues zones de joc estan connectades  amb una àmplia rampa.

L’espai destinat a parc de lleure més infantil, compta amb dos tobogans amb tarima i troncs de pujada, un joc d’habilitat amb troncs i una excavadora per permetre el joc amb el sorral. Per a edats fins als 12 anys, s’ha instal·lat una tirolina de 30 metres de llargada, una balança circular, un joc d’habilitat amb troncs i un tobogan corbat integrat a la natura.

A més, l’actuació ha inclòs la instal·lació del mobiliari urbà necessari i una font, així com la substitució de l’enllumenat públic per sistemes de baix consum energètic adaptats als nous usos i espais, i la plantació de noves espècies vegetals. Urbanísticament, la nova remodelació vertebra també la connexió entre l’escola Els Grecs i la zona esportiva del municipi, amb un agradable passeig, lliure de barreres arquitectòniques, a través del nou parc i del pont que travessa la Riera Ginjolers.

En total, quasi 4.000 metres quadrats on el municipi incorpora una nova zona verda i lúdica per completar la xarxa de parcs infantils i espais lúdics i esportius de què disposa la població, seguint la voluntat manifestada pels propis veïns. La creació d’un nou parc multi-aventura a Roses va ser el projecte més votat dels 20 finalistes que arribaren a la fase final del procés, després d’una selecció prèvia entre més de 300 propostes presentades.