Joan Vigas (SGdP) agafa el relleu a l’alcaldia de Palafrugell

Es dona compliment al pacte de Govern entre ERC, Junts i Som Gent del Poble

Joan Vigas ha estat nomenat nou alcalde de Palafrugell (Baix Empordà) aquest migdia després del ple extraordinari que suposa el relleu a l’alcaldia. El pacte de Govern entre els tres socis, format per ERC, Som Gent de Poble i Junts, suposava tres d’anys d’alcaldia per a ERC i un, el darrer, per a Som Gent del Poble.

Els 11 vots a favor (6 d’ERC + 3 de SGdP + 2 regidors de Junts) ha permès que el representant del Grup Municipal de SGdP agafi el relleu de Josep Piferrer (ERC) a l’alcaldia, després que hagin transcorregut els tres primers anys de mandat.

Nacut a Palafrugell l’any 1958, és diplomat en Empresarials. Va ampliar els coneixements d'anglès a la Technological School de Cambridge. Després de treballar un temps a una bodega de Bourgogne, es va incorporar a l'empresa familiar J. Vigas S.A., on va desenvolupar durant 39 anys la seva carrera professional i en la qual va ocupar diferents càrrecs (conseller delegat, gerent, responsable de diferents mercats internacionals, controller, responsable financer).

Ha ocupat la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Palamós durant 6 anys, i ha estat membre de la territorial gironina de la mútua d'accidents Activa Mútua. Ha ocupat diferents càrrecs a l'Associació d'Empresaris Surers (AECORK), així com diferents càrrecs a entitats lligades al món de l'esport. Va ser president de l’assemblea local de la l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) durant 3 anys.
L'octubre 2018 va ser cofundador del partit polític Som Gent del Poble. Ha estat regidor a l'Ajuntament de Palafrugell des de 2019, desenvolupant la seva responsabilitat dins l’Institut de Promoció Econòmica.