Detingut un conductor drogat que va iniciar una persecució per l'AP-7 a Vilademuls

L'home, de 46 anys, duia dins el cotxe marihuana, haixix, amfetamines, cocaïna i MDMA

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit i la Unitat d’Investigació de Girona van detenir el dia 25 de maig un home de 46 anys, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i per atemptar contra els agents de l’autoritat.

Els fets van passar el dia 25 de maig durant un patrullatge preventiu d’agents de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona per l’autopista AP-7, al seu pas pel terme municipal de Vilademuls (Pla de l’Estany). Pels volts de dos quarts d’onze del matí els mossos van detectar un turisme que circulava a una velocitat superior als 170 km/h, en un tram limitat a 120 km/h, realitzant ziga-zagues a gran velocitat posant en perill a la resta dels vehicles que circulaven per l’autopista.

Immediatament, els agents van iniciar una persecució durant nou quilòmetres per tal d’aturar el vehicle. Finalment, se’l va interceptar a la carretera C-66, a Sant Julià de Ramis (Gironès). Quan van aturar-lo per identificar-lo, el conductor va agredir lleument als agents. Tot seguit, van comprovar que presentava signes evidents de trobar-se sota la influència d’alguna substància estupefaent i, en fer-li la prova de detecció de drogues, va donar positiu en THC (cànnabis).

En un primer escorcoll superficial del vehicle es va localitzar una quantitat notòria de substàncies estupefaents, per la qual cosa es va fer càrrec de l’actuació la Unitat d’Investigació de Girona i es va activar la Unitat Canina.

De resultes de l’escorcoll es van intervenir 230 grams de marihuana, 425 grams d’haixix, 23 pastilles d’amfetamines, 1.400 grams d’èxtasis o MDMA, 270 grams de cocaïna, bàscules de precisió, quasi 24.000 euros i 370 dirhams en efectiu.

Per tot això, els mossos van detenir al conductor per circular temeràriament sota els efectes de les drogues, tràfic de drogues i atemptat contra els agents de l’autoritat. El detingut ha passat avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.