El Càntut de Cassà de la Selva, Premi Nacional de Cultura 2022

Els guardons són la distinció cultural més important i s'atorguen anualment

La ballarina i coreògrafa Núria Guiu; l'associació d'escriptors PEN Català pels cent anys de defensa de la llibertat d’expressió i de la literatura i la llengua catalanes; el dramaturg Jordi Casanovas; el projecte cultural "Càntut. Cançons de tradició oral" per difondre el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines; i l'escriptora Rosa Fabregat han estat distingits amb els Premis Nacionals de Cultura 2022, que ha anunciat el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

L'acte de lliurament ha tingut lloc a l'auditori Fundació Miró de Barcelona. Els guardons són la distinció cultural més important del país i s'atorguen anualment a persones, entitats o institucions que hagin contribuït a la creativitat.

Sobre el Càntut, ha rebut la distinció per la vàlua del projecte nascut l’any 2012, que recull i difon el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines amb una clara vocació intergeneracional i de donar valor a la tradició apropant-la a l’actualitat, així com per "l’encert en la innovació" i la capacitat de projecció d’un aspecte "sovint menystingut de la cultura".