Aproven una inversió addicional de 60.000 euros per a poder reobrir les Coves de Serinyà

El Consell Comarcal del Pla de l'Estany aplica una modificació pressupostària per desencallar les obres

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha fet una nova passa per fer realitat l’Arqueopark, el centre d’interpretació de les Coves de Serinyà. En el Ple celebrat aquest passat dimecres es va aprovar una modificació pressupostària de 60.000 euros que serviran per iniciar la darrera fase perquè aquest equipament pugui tornar a obrir al públic. Amb aquesta modificació la partida econòmica per a la reposició de l’espai ascendeix a 200.000 euros.

El juny del 2019 es tancaven les portes del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà per convertir l’espai en un centre d’interpretació, tot i que l’estiu passat es va reobrir l’espai per oferir-hi tres visites guiades diàries els caps de setmana, de divendres a diumenge. Durant aquests tres anys de tancament, malgrat que s’hi ha fet reformes i millores, el projecte museogràfic havia quedat aturat.

Amb tot, en el Ple del Consell celebrat el passat dimecres s’ha fet una de les darreres passes per enllestir el projecte, amb l’aprovació d’una modificació de pressupost per valor de 60.000 euros, que se sumen a la partida ja existent a inici d’aquest any i que ja ascendia a 140.000 euros.

Un cop fet aquesta modificació de crèdit, serà moment per licitar les obres i un cop es conegui l’empresa adjudicatària, es podran iniciar les obres de remodelació de l’edifici principal per convertir-lo en l’Arqueopark, el centre d’interpretació de les Coves de Serinyà. Segons el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, destaca que “aquest serà un nou impuls al parc de les coves que ha de servir per tornar al parc la notorietat divulgativa i turística que havia tingut en anys anteriors”.

Per la seva banda, Anna Garcia, consellera de Cultura del Consell Comarcal apunta que “el projecte proposat vol potenciar un equipament estratègic a partir de la intervenció museogràfica per situar l’Arqueopark Coves de Serinyà en el mapa patrimonial europeu. S’implementa una museografia singular i atractiva que esdevingui un pol d’atracció de referència, en si mateixa”.