Neix ''El Xup - Xup'' de les Festes de Primavera de Palafrugell

L’aportació gastronòmica és una novetat destacada per aquest any

 Des de l'organització de les Festes de Primavera de Palafrugell (Baix Empordà) s’ha organitzat com a novetat una proposta gastronòmica dins el marc d'aquesta celebració.

Aquesta festa, que té per objectiu defensar les tradicions i la cultura popular, es vol donar valor a la cultura gastronòmica i a tots aquells ingredients locals. D'aquí neix, “El Xup-Xup” de les Festes de Primavera, un esdeveniment gastronòmic que engloba a diferents restauradors de Palafrugell, independentment del caràcter de la seva cuina.

Enguany, l'ingredient protagonista serà la fesolina (mongeta tendra). Aquesta hortalissa, habitual a la cuina empordanesa és, en realitat, de la família de les lleguminoses, però consumida verda assimila a la verdura. Conté nutrients i minerals i, a més, permet preparar plats refrescants de primavera i estiu.

En aquesta primera edició són els cinc els restaurants que hi participen.

  • Restaurant Marmara | Tataki de salmó, crema de fesolines i sèsam. Preu: 12,50 euros
  • Restaurant La Blanca | Fals spaghetti de fesolina amb cansalada ibèrica i anguila fumada del Delta de l'Ebre. Preu: 21 euros
  • Restaurant Pa i Raïm | Quiche de fesolines amb gambes. Preu: 12 euros
  • Restaurant Xup-Xup | Fesolina amb verat en escabetx + copa de vi blanc. Preu: 6 euros
  • Centre Fraternal | Amanida de fesolines, pernil duroc i vinagreta d'anxoves de l'Escala. Preu: 7,50 euros