Veïns de Gavà aposten per potenciar l'Aeroport de Girona per evitar ampliar el Prat

Dimarts tornaran a estar obertes totes les terminals de l'aerport barceloní per primer cop des de la pandèmia

El debat sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat continua obert després que a principis de setembre el projecte quedés definitivament fora del DORA 2022-2026. Diferents veus com la del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, han tornat a posar la qüestió sobre la taula en diverses ocasions els darrers mesos.

El professor de l'UPC School, Òscar Oliver, creu que si existís "voluntat política" encara es podria fer entrar el projecte al DORA II, mentre que fonts del sector ho descarten, tot i que asseguren que si ara s'arribés a un acord institucional es podrien retallar terminis de cara al DORA III. Mentrestant, aquests dies l'Aeroport el Prat reobre aquests dies tot l'espai disponible a les terminals.

En la seva intervenció al Parlament, els veïns de Gavà apostaven per un major pes dels aeroports de Girona i Reus per descongestionar El Prat, ja que, sostenien, els turistes amb destí a la Costa Daurada i Costa Brava podien utilitzar els aeroports més pròxims. "Els aeroports mal dits regionals poden acollir dos tipus de tràfic: el trànsit que té destinació a pròpia àrea geogràfica de l'aeroport i un trànsit que tingui per destinació final Barcelona ciutat, sempre i quan es garanteix una connexió ràpida amb ferrocarril que vagi de porta a porta", afirma Oliver en línia amb els veïns.

El professor de l'UPC School, d'altra banda, nega que si es passés de 55 milions de viatgers anuals a 70 milions per l'entrada en marxa de la terminal satèl·lit es congestionaria la ciutat. "Un aeroport capta passatgers però també servei de sortida a l'exterior d'empreses, mercaderies, etc..", comenta Oliver, que també subratlla el creixent nombre de companyies que complementen el trànsit de passatgers amb el de mercaderies.