El Girona FC pateix de valent per sumar tres punts més

Mallo fa bons els gols de Felipe i Acuña al aturar un penal a la segona part

Les grades de Montilivi presentaven avui un aspecte gairebé immillorable. Una mica menys de 8.000 espectadors per empènyer al conjunt de Rubi en un partit fonamental per les aspiracions gironines. Els múltiples descomptes, ofertes i invitacions comencen a donar els seus fruits ara que el suport de l’afició és cada cop més necessari. Si a aquesta dada hi afegim que el partit es disputava en diumenge a les cinc de la tarda, sota un sol càlid de primavera, ens surt la fórmula ideal perquè Montilivi s’ompli. Seria un luxe poder comptar amb aquest suport d’aquí fins a final de temporada.

Poques sorpreses a l’onze inicial, que s’ha vist sorprès al minut 13 quan Borja ha obert la llauna en la primera ocasió que ha tingut l’Osca. El davanter blaugrana –avui de negre- ha empès a plaer la pilota al fons de la porteria després de la passada de la mort de Nacho Novo, que ajudat per la fortuna ha realitzat una bona jugada personal per banda dreta. Resultat injust pel Girona, que fins llavors s’havia topat en dues ocasions amb la figura de Luís García: la primera al 8’, quan ha rebutjar a córner un cop de cap de Migue a la base del pal. La segona un minut després, quan Acuña ha rematat a boca de canó després d’una bona assistència de Jandro.

Semblava que la sort havia girat l’esquena avui al Girona, sobretot quan al 16’ Tébar s’ha vist obligat a demanar el canvi, commocionat per un cop rebut al cap en la primera jugada del partit. Eloi Amagat ha entrat al seu lloc. La sort, però, ha decidit canviar-se de samarreta quan el pal ha evitat que un xut de Larena entrés. La grada ha emmudit, pensant-se que l’esfèrica entrava per segon cop, però ha acabat esbufegant quan Mallo ha trobat amb la fusta el seu millor aliat.

Felipe i Acuña capgiren el marcador

Semblava que no hi havia manera de batre Luís García, que ha tornat a lluir-se per tercera vegada, ara en un cacau de Felipe des de dins l’àrea. El menut davanter, però, no s’ha donat per vençut i al 34’ ha baixat una centrada de Luso, ha mirat el moviment del porter i li ha creuat el xut al pal llarg. La pilota ha tocat al pal i ha entrat, per alegria de la parròquia local. Cinquè gol de Felipe, que no marcava des del novembre en la derrota per 4-1 al camp de l’Alcorcón. Aquest és el seu cinquè gol en lliga.

Esperonats per haver aconseguit batre, per fi, a Luís García, el Girona s’ha llançat a pel segon abans de la mitja part. En el 39’ Acuña s’ha erigit entre la defensa amb un salt espectacular, rematant amb força una centrada mil·limètrica de Jose. Celebració amb ràbia del paraguaià, que avui s’ha buidat com ningú sobre el terreny de joc. Ja suma 10 gols, un menys que el lesionat Benja. L’Osca ho ha provat un parell de vegades sense massa perill, i l’àrbitre ha xiulat el descans amb el 2-1 que acabaria sent definitiu.

El Girona frega la sentència

A la represa Eloi ha recuperat una pilota al mig del camp i ha xutat des de la frontal. Luís García ha aconseguit rebutjar. Minuts després Jose, que avui ha realitzat un dels seus millors partits, ha galopat com un cavall per banda dreta, s’ha plantat dins l’àrea i ha disparat per sota les cames de García. El públic ja celebrava el gol quan, inexplicablement, la pilota ha sortit rebotida gràcies al cul del porter aragonès, evitant la sentència i el que hagués estat el primer gol del de Taialà a Segona Divisió.

El partit s’ha convertit en un recital d’anades i tornades, sobretot quan el vídeo-marcador de Montilivi ha anunciat que el Racing guanyava, rival directe dels d’Alessandro en la cursa per la salvació. L’argentí s’ha deixat la veu des de la banda, on ha gesticulat efusivament al llarg dels 90 minuts. La banqueta aragonesa ha saltat d’alegria quan al 73’ Migue ha tombat a Novo dins l’àrea i el col·legiat ha assenyalat penal. Segona groga per al central, que ha estat expulsat i no jugarà la setmana que ve al camp del Recreativo de Huelva. Rubi haurà de triar la parella de Richy a l'eix. Moisés Hurtado i Txiki són els que tenen més números.

Mallo salva el Girona

Camacho ha plantat la pilota als onze metres disposat a igualar al matx. Tot un especialista, que havia transformat els últims 17 penals que havia tirat. Un rècord aclaparador en el futbol espanyol que Mallo s’ha encarregat de dilapidar al encertar cap a quin cantó dispararia. El ‘10’ de l’Osca no recordava què era fallar un penal.

Montilivi ha patit de valent els darrers 15 minuts, en què l’equip s’ha tancat al darrere per defensar amb ungles i dents els tres punts. Ni Diogo al 81’, ni Núñez al 86’, han estat capaços de perforar la porteria quan es trobaven sols davant Mallo. En el 90’ Jose ha aturat dos míssils que es dirigien a dins, i en el 93’ l’omnipotent Mallo ha evitat amb una gran aturada que David García es marqués un gol en pròpia. Al final el miracle ha estat possible i el Girona suma 48 punts, cinc per sobre de la zona de promoció. La setmana que ve toca capgirar, d’una vegada per totes, la fatídica ratxa lluny de casa. El Recrativo de Jordi Matamala ha de ser la primera víctima, la que rellanci als de Rubi lluny de casa. El coixí és, de moment, de quatre punts. Torna a haver-hi marge d’error, però sempre és millor no tornar a tastar la mateixa medicina.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Jose, Migue, Richy, David García; Tébar (Eloi, 16’), Luso; Felipe (Pere Pons, 78‘), Jandro, Jofre (Juanlu, 66‘); Acuña.
SD HUESCA: Luís García; Diogo, Helguera, Echaide, Camacho; Jorge Larena (Miguel García, 55’), Sorribas (Juan Carlos, 45’), David López, Pacheco; Nacho Novo i Borja (Núñez, 68’).

GOLS: Borja: 0-1 (minut 130); Felipe: 1-1 (minut 34); Acuña: 2-1 (minut 39).
ÀRBITRE: Antonio Israel Mariscal Sánchez (Comitè Andalús). Ha ensenyat targeta groga als locals Richy (45’), David García (86’) i Eloi (92’), i als visitants Sorribas (44’), Nacho Novo (70’). Ha expulsat al local Migue per doble amonestació (59’ i 73’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 29ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 7.981 espectadors.