Oportunitat d'or per al Girona FC

Els homes de Rubi poden fer-se un coixí de cinc punts dins el ‘play-off’ si aconsegueixen tombar l’Osca

Jose, Ion Vélez, Moisés Hurtado, Kitoko, Rubi... Tots, tècnic i futbolistes, han tornat a repetir al llarg d’aquesta setmana el que ha de ser la línia a seguir fins a final de temporada: si es vol jugar el ‘play-off’ d’ascens a Primera, la solució passa per guanyar-ho tot a casa i plantar cara a fora d’una vegada per totes. El Girona necessita passar pàgina després de la contundent derrota per 4-0 la setmana passada a El Molinón, i seguir fent de Montilivi un fortí gairebé inexpugnable (només s’hi han perdut dos partits). Gràcies a les derrotes d’ahir dissabte de rivals directes com el Córdoba o el Sabadell, passi el que passi els blanc-i-vermells dormiran una jornada més en zona de promoció. Però el duel d’aquesta tarda és una oportunitat d’or per agafar avantatge respecte els perseguidors i fer-se un coixí de cinc punts, que seria clau per treure una mica de pressió a l’equip i encarar amb més tranquil·litat el que resta de temporada, que es farà molt llarga i molt dura.

Rubi, optimista

“El que té de bo el Girona és que no perd dos partits seguits. Només ha passat un cop aquesta temporada. Quan rep un cop, es recupera. Quan en rep un altre, es torna a recuperar”. Missatge optimista de Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’, que en la roda de premsa prèvia al xoc d’avui va confessar que havia felicitat a l’equip per la permanència abans d’enfrontar-se amb l’Sporting: “Els hi volia reconèixer que tres mesos abans d’acabar la lliga ja tenim la salvació feta, i que estic molt content de com treballen. Una altra cosa són alguns partits”. Tal i com va explicar, el que pretenia amb els elogis era “intentar treure tensió als jugadors, perquè vull que disfrutin. A vegades ens autogenerem massa pressió perquè volem acabar bé l’any, i ens oblidem de disfrutar una mica més, sempre i quan l’entrega sigui màxima”. 

Disponibles quasi tots els efectius de la plantilla

Rubi haurà de descartar fins a tres jugadors a última hora, fet insòlit en els darrers mesos de competició. Kitoko i Juncà, plenament recuperats, tornen a estar disponibles, tot i que el més probable és que els seus noms figurin a la llista dels que acabaran veient el partit des de la grada. 

L’única baixa respecte el partit de Gijón és la de Moisés Hurtado, que complirà el seu partit de sanció per la doble amonestació. Els altres tres descartats són els lesionats de llarga durada Benja Martínez, Chus Herrero i Joseba Garmendia. El migcampista basc va garantir-li a Rubi que el seu retorn “està a prop”, però que és un jugador “que necessita sentir-se perfectament bé per reincorporar-se”. Pel que fa Chus Herrero, el míster va explicar que la propera setmana encara s’ha de fer més proves, i a partir d’aquí “és quan podrem treure una valoració definitiva, però no pinta que la cosa baixi dels dos mesos”. En canvi el màxim golejador, Benja (11 dianes), estarà de baixa tot el que resta de temporada per la ruptura de lligaments que va patir fa dues setmanes davant el Córdoba.  

L’Osca arriba en hores baixes

Els aragonesos són, a priori, un rival assequible per sumar els tres punts. Però Rubi manté els peus a terra i assegura que es tracta d’un conjunt “complicat, que juga amb molt d’ofici, que no deixa espais a l’esquena, que no arrisca massa, que no es dóna mai per vençut i que resulta incòmode jugar-hi, tipus Guadalajara”. Per aquest motiu el tècnic va subratllar que és “fonamental” avançar-se en el marcador: “S’ajunten moltíssim, i si no connectes bé les passades t’ho posena molt difícil. És fonamental marcar primer i obligar-los a obrir-se”.

Un rival rocós que arriba en hores baixes. Els blaugrana són conscients que necessiten puntuar com sigui per sortir de la zona de descens, que veuen com se’ls allunya després de la sorprenent victòria del Mirandés per 0-1 al camp del totpoderós Elx, líder destacat de la categoria. El quadre entrenat per l’argentí Jorge d’Alessandro és dinovè, cinc punts per sota de la salvació. Avui no podrà comptar amb la inestimable ajuda de dues peces clau com són el central David Rivas, ex del Betis, i el davanter Tariq. El seu onze no acostuma a variar massa, i Rubi n’és conscient. “Han repetit moltíssim les últimes setmanes, i com a molt canviaran una o dues peces. La base és la de sempre: molt d’ofici dins el camp”.  

FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Jose, Migue, Richy, David García ; Tébar, Luso ; Juanlu, Jandro, Felipe; Acuña.
SD HUESCA: Luis García; Diogo, Echaide, Helguera, Camacho; Núñez, David López, Jorge Larena, Pacheco; Novo i Borja. 
ÀRBITRE: Antonio Israel Mariscal Sánchez (Comitè Andalús) 
DIA I HORA: Diumenge, 10 de febrer de 2013, a les 17:00 hores (Esport 3). 
ESTADI: Montilivi