Tres detinguts que van atacar una patrulla dels Mossos després d'accidentar-se

Un dels detinguts també va colpejar el vehicle policial amb una maça

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de la Bisbal i de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 14 de maig tres homes, d’edat compreses entre 19 i 22 anys, com a presumptes autors d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat.

A un d’ells, el conductor del vehicle, també se l’acusa de diversos delictes contra la seguretat viària: conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques, negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia, conduir amb el permís retirat judicialment i també un delicte de lesions. Tanmateix un dels altres homes també és responsable d’un delicte de danys.

Agents de trànsit van rebre l’avís que un cotxe havia patit una sortida de via a la carretera GI-643 al seu pas per Gualta (Baix Empordà). Quan els mossos hi van arribar van trobar els quatre ocupats del vehicle il·lesos però tres d’ells, amb actitud molt agressiva envers ells.

Els agents també van observar que el conductor podria trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques i li van fer la prova d’alcoholèmia amb un resultat d’1.00 mg/l, és a dir, quatre vegades superior al límit permès, però es va negar a realitzar la segona prova.

En aquest moment, dos dels ocupats del cotxe es van abraonar sobre els agents de forma violenta, increpant-los i insultant-los. Un d’ells va agafar una maça del seu vehicle i va colpejar el cotxe patrulla provocant danys al capó i al vidre. Davant aquests fets, els mossos van detenir els dos homes.

Quan el conductor del cotxe va veure que quedaria detingut va intentar fugir del lloc corrent per un camp, però va ser interceptat per la patrulla de trànsit.

La quarta persona que ocupava el vehicle era una noia menor d’edat, que es va mantenir al marge de tots els incidents. Els detinguts, tots ells amb antecedents, van passar el dia 15 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.