Salt estudia comprar l'antiga fàbrica tèxtil Gassol per destinar-la a equipaments i zona verda

El complex porta tancat des del 2005 i el consistori es planteja invertir-hi un màxim de 6 MEUR

L'Ajuntament de Salt (Gironès) estudia la viabilitat de compra de l'antiga fàbrica tèxtil Gassol, situada al nord-oest del municipi (just a tocar de l'autopista). El complex, format per diverses naus, ocupa un solar d'uns 60.000 metres quadrats, dels quals uns 23.000 estan edificats.

La fàbrica porta tancada disset anys, quan el 2005 la tèxtil va cessar l'activitat. Ara, l'Ajuntament vol adquirir-la per destinar-la a equipaments i zona verda. Per això, al ple municipal de dilluns vinent, es debatrà una modificació de crèdit de fins a 6 MEUR, que és la inversió màxima que es planteja el consistori.

"Estem convençuts que estem davant una oportunitat històrica per transformar l’espai i fer un pas endavant en la regeneració i dinamització econòmica de la ciutat", assegura l'alcalde de Salt. "Una planificació que també ens permetria seguir treballant en l’ampliació d’equipaments i zones verdes de Salt", afegeix Jordi Viñas.

Per la seva banda, el regidor de Territori, Àlex Barceló, subratlla que "l’adquisició del complex de la Gassol ens permetria actuar en el reequilibri del municipi, a més de garantir la protecció d'aquest patrimoni cultural i històric".