L’OncoMusicFest recapta 22.308 euros per ajudar els malalts de càncer

Unes 4.000 persones van passar pel recinte del Palau Firal de Calonge

El festival solidari OncoMusicFest, celebrat els passats 30 d’abril i 1 de maig al municipi de Calonge i Sant Antoni, va aconseguir recaptar 22.308,09 euros que es destinaran a ajudar els malalts de càncer i els seus familiars a través dels serveis assistencials que ofereix la Fundació Oncolliga Girona.

Els organitzadors del festival han valorat molt positivament aquesta primera experiència i han destacat la bona resposta del públic, ja que, segons els seus càlculs, unes 4.000 persones van passar pel recinte del Palau Firal entre dissabte tarda-nit i diumenge al matí. “Volíem que fos una gran festa per a tots els públics, que es pogués gaudir en família, i crec que ho hem aconseguit.

Dissabte a la tarda hi va haver moltes famílies que van venir a gaudir dels primers concerts i de l’oferta de foodtrucks, a la nit vam omplir el Palau Firal amb un públic més adult que va disfrutar dels concerts de Halldor Mar, Miquel Abras, l’Orquestra Di-versiones i Strombers, i el diumenge vam tornar a tenir molt públic familiar, molts d’ells repetidors, que va poder gaudir dels inflables, els espectacles de màgia i els concerts de l’hora del vermut”, ha explicat Xavi Serrat, delegat d’Oncolliga a Calonge i Sant Antoni i impulsor de la iniciativa.

Aquest matí ha tingut  lloc l’acte d’entrega del xec amb la quantitat recaptada a la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, en presència de l’alcalde de la població, Jordi Soler. Badosa ha felicitat els organitzadors per la seva iniciativa i ha agraït també la col·laboració de l’Ajuntament, “que ha estat decisiva perquè el festival s’hagi pogut tirar endavant”. “Entre tots i, amb el suport d’una bona colla de voluntaris, hem aconseguit tirar endavant aquesta festa de la música i la solidaritat, demostrant que junts podem lluitar contra el càncer i aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones que passen per la malaltia”, ha assenyalat. 

Per la seva banda, l'alcalde ha assenyalat que "des de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni estem molt contents de com ha funcionat l'organització d'aquest esdeveniment". "Ha estat un èxit i això és gràcies a la il·lusió que hi han posat totes les persones de l'organització. Per part nostre, reiterem el compromís de continuar col.laborant per consolidar aquest festival solidari", ha afegit Soler.

La Fundació Oncolliga Girona és una entitat sense ànim de lucre que treballa des de fa 25 anys per millorar la qualitat de vida dels malalts oncològics a través d’un ampli ventall de serveis assistencials que s’ofereixen de manera gratuïta: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic, estètica oncològica, marxa nòrdica, gimnàstica, llar-residència, préstec de material, etc.