Dos treballadors rescaten un home que s'estava afogant a la platja Sa Palomera de Blanes

L'home s'havia llençat a l'aigua per nedar però al cap d'una estona ha perdut el coneixement

Dos operaris han rescatat aquest divendres al migdia un veí de Blanes de 69 anys que s'estava afogant a la platja de la Sa Palomera de Blanes. Els fets han tingut lloc pels volts de quarts d'una del migdia quan tres treballadors de l'empresa Nora, que s'encarrega del servei municipal de neteja i recollida d'escombraries, estaven al passadís d'accés al conjunt rocós efectuant els treballs de rehabilitació dels efectes del temporal de llevant quan han vist un cos surant a l'aigua.

L'home s'havia llençat a l'aigua per nedar però al cap d'una estona els treballadors s'han adonat que el nedador estava surant a uns 10 o 12 metres de distància de la platja. Els treballadors han començat a cridar però l'home no responia. Llavors sense treure's la roba dos d'ells, José Antonio Fernández Fernández, veí de Blanes, i Manuel Fernández Torralbo, veí de Lloret, s'han llançat a l'aigua, han tret l'home i l'han portat fins a la platja. Allà, ajudats pel seu tercer company, Alberto Fortes, veí de Tordera, l'han atès i l'han situat en posició lateral perquè pogués començar a expulsar l'aigua que s'havia empassat.

Paral·lelament, s'ha activat el protocol d'emergències, de manera que s'han personat al lloc dels fets efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes, així com dues ambulàncies del SEM. L'equip sanitari -que també ha estat recolzat pel cap provincial del SEM i el cap d'urgències de l'Hospital Comarcal de Blanes, que es trobaven circumstancialment a prop dels lloc dels fets-, han remuntat i estabilitzat l'home, que presentava símptomes d'ofegament i havia ingerit una gran quantitat d'aigua.

Després que els efectius sanitaris han estabilitzat les constants vitals de la víctima, a un quart de tres del migdia l'han traslladat en ambulància a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Per tant, a partir d'ara caldrà veure com evoluciona durant les properes hores.

Segons han explicat inicialment diversos veïns i testimonis als efectius d'emergències, l'home a qui han rescatat és Joaquim V. M., de 69 anys i veí del barri de S'Auguer, que té per costum anar a nedar cada dia a la platja de Sa Palomera. Aquesta circumstància ha estat confirmada per la dona de la víctima, que s'ha acostat al lloc dels fets quan l'equip sanitari encara estava atenent el seu home dalt de l'ambulància.

La dona s'ha presentat a l'accés a la platja de Sa Palomera -que estava acotada i controlada per facilitar les tasques a l'equip sanitari- alertada i preocupada perquè, tal i com ha explicat als efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, el seu home no havia tornat a casa com tenia per costum després de sortir per anar a nedar.