Tranquil·litat a les carreteres durant les primeres hores de l'operació sortida de Setmana Santa

Entre les 15 i les 18.30 hores han sortit de Barcelona 102.100 vehicles

'Esperàvem més trànsit del que hi ha fins ara', ha dit Montorio a l'ACN des del peatge de Martorell (Baix Llobregat), un dels punts més conflictius en dies d'alta mobilitat de vehicles. La sortida està sent esglaonada i l'SCT ha explicat que només s'han registrat retencions puntuals a la C-31 a Castell-Plata d'Aro en sentit nord i a l'AP-7, a l'alçada del peatge de La Roca del Vallès (Vallès Oriental) en sentit nord i en el de Martorell (Baix Llobregat) en sentit sud.

Per aquesta segona fase de l'operació sortida, l'SCT i els Mossos d'Esquadra han establert un dispositiu especial. El cap de Trànsit de la Regió Metropolitana Sud ha detallat que les patrulles s'han doblat i s'està restringint el pas de vehicles pesants. 'Si hi ha algun camió que ho incompleix se'l denuncia i se'l treu de l'autopista', ha afirmat.

Des de l'inici d'aquesta Setmana Santa s'han registrat a les carreteres catalanes un total d'onze morts. Aquetes xifres són les més negatives en un inici d'operació sortida en aquesta època de l'any des de l'any 2000, quan aquest període de vacances va finalitzar amb 25 morts.

Vaga als peatges

D'altra banda, Montorio ha explicat que estan 'molt pendents' de les negociacions entre els treballadors i les concessionàries de les autopistes per arribar a un acord i desconvocar la vaga prevista pels dies 4 i 5 d'abril. En cas que es realitzés la protesta, ha dit que, si es desenvolupa com la del passat cap de setmana, no s'esperen problemes greus. Tot i això, els Mossos tenen un operatiu prepara't per si fos necessari.