L'esvoranc de la N-260 a Ripoll no s'arreglarà fins dilluns

Es fan desviaments per la N-260a (carretera de Vallfogona), la C-37 (túnels de Bracons) i els túnels de Collabós

La N-260 està tallada entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses per culpa d'un esvoranc de fins a 15 metres de longitud i mig metre d'amplada que es va produir dimecres a la carretera. A causa d'aquest gran forat, la via estarà tallada entre els quilòmetres 108 i 114 en tots dos sentits de la marxa fins dilluns que ve -com a mínim- mentre durin les obres per refer la calçada, segons ha confirmat el Servei Català de Trànsit.

Fins llavors es faran desviaments per la N-260a (carretera de Vallfogona), la C-37 (túnels de Bracons) i els túnels de Collabós, els principals itineraris alternatius. Dimecres a la tarda es va tallar un carril a les 17.39 h i es va donar pas alternatiu. Al vespre es va tallar la via i es van començar els desviaments per la N-260a. Aquest dijous a les 08.21 h s'ha obert un carril i s'ha fet pas alternatiu. Posteriorment s'ha tallat al trànsit i únicament podran passar els serveis d'emergències.

A banda d'aquesta via, un altre esvoranc afecta la carretera A-7 al seu pas per Reus, quilòmetre 1.156,20, tot i que només talla el carril dret en direcció a Barcelona. Així mateix, es dóna pas alternatiu a la BV-1274 a l'altura de Terrassa per esllavissades. Les esllavissades també han obligat a tallar un carril de la C-58 a Vacarissess en direcció a Manresa.

Finalment, està tallada la BV-4024 del quilòmetre 17 al 21,03 a Guardiola de Berguedà, del refugir al Coll de pal, per acumulació de neu a la carretera.