Detingut a Salt el membre d'una màfia internacional que portava cocaïna de París a Lanzarote

L'home, de 53 anys i nacionalitat nigeriana, és un dels 14 arrestats

Agents de la Policia Nacional han detingut a Arrecife, Madrid i Salt fins a 15 persones d'edats compreses entre 27 i 66 anys, 13 amb antecedents policials, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i organització criminal.

La detecció de set mules que van arribar a l'aeroport de Lanzarote transportant cocaïna va iniciar una investigació que va destapar la presència d'un grup organitzat dedicat al tràfic de drogues a l'illa. S'han dut a terme un total d'onze registres domiciliaris a Arrecife, Madrid i Girona en què van ser confiscats 3 quilos de cocaïna, 3 quilos d'heroïna, intervinguts més de 62.000 euros i detingudes 15 persones.

En els últims mesos de l'any passat i els primers del present, la Policia Nacional va detectar en arribar a l'aeroport César Manrique de Lanzarote, un total de set persones (totes elles originàries de Guinea Bissau i Portugal) que van intentar introduir substàncies estupefaents ocultes a l'interior del cos o l'equipatge.

Es va iniciar aleshores una investigació que va permetre destapar la presència a l'illa d'una organització criminal amb ramificacions a Alcalá de Henares (Madrid) i Salt (Gironès), dedicada al trànsit de cocaïna i heroïna.

Fins a Lanzarote via París

Els agents van poder determinar que el principal investigat, un home de 53 anys i nacionalitat nigeriana, resident a Salt, organitzava l'enviament de mules que transportaven substàncies estupefaents fins a l'illa de Lanzarote via París, on era lliurada a la resta dels investigats per a la seva adulteració i venda al detall.

El mes de març passat i amb la col·laboració de les autoritats portugueses, van ser confiscats a l'interior d'una maleta 40.000 euros en efectiu, procedent de la venda de substàncies estupefaents a l'illa i amb destinació final a Portugal.

Finalment, el 4 d'abril passat es van començar a fer una sèrie d'11 registres domiciliaris, nou a Lanzarote, un altre a Madrid i un últim a Salt amb un resultat final de 15 detinguts (originaris de Guinea Bissau, Nigèria, Sierra Leone, Marroc i República Dominicana) i , 62.200 euros intervinguts i 3 quilos de cocaïna comissada, a més de 3 quilos d'heroïna.

El resultat final de l'operació duta a terme per la Policia Nacional ha estat un total de 22 persones detingudes i la confiscació d'11 quilos de cocaïna i 3,6 quilos d'heroïna.

La investigació policial va comptar amb la direcció i la coordinació del Jutjat d'Instrucció núm. 2 d'Arrecife i la col·laboració de la Fiscalia Antidroga. Finalitzada l'operació policial, els 15 detinguts van ser posats a disposició de l'Autoritat Judicial competent, que va ordenar l'ingrés a la presó de 7.