El nucli de Sant Joan de Palamós es torna a engalanar amb flors el proper diumenge

La festivitat començarà a les deu del matí i fins a les vuit del vespre

L’Associació de Veïns de Sant Joan amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós (Baix Empordà), organitzarà el proper diumenge dia 8 de maig, l’activitat “Sant Joan Florit”, l’exposició de flors i plantes d’aquest popular barri palamosí. Aquesta proposta tindrà lloc durant tot el dia, a partir de les deu del matí i fins a les vuit del vespre, i es durà a terme a tot l’àmbit del nucli antic de Sant Joan.

Carrers d’aquest sector i els balcons i finestres de les cases que hi ha ubicades, lluiran els colors de les plantes i les flors exposades, amb un total d’onze carrers i passatges engalanats, i vint-i-set espais, patis i jardins particulars decorats amb flors, que restaran oberts per al gaudi de tot el públic assistent.

Activitats paral·leles

A banda de les propostes de decoració i ambientació floral, l’Associació de Veïns organitzarà activitats paral·leles, amb una àmplia mostra de pintura que tindrà lloc durant tot el dia a la plaça de l’església. També es podrà veure durant tota la jornada l’exposició “Nines del món”, de Marina Salvador, que es mostrarà a la rectoria de Sant Joan.

A les 11:15h tindrà lloc el tradicional repic de campanes a l’església de Santa Eugènia; i tot seguit el lliurament de premis del concurs de redacció organitzat per la biblioteca El Caliu, de Sant Joan. A partir de les 11:30h s’iniciaran les passejades amb poni a l’era de Can Fesol. Aquesta proposta adreçada principalment als més menuts, s’allargarà fins a les 14h, i tindrà continuïtat a la tarda, concretament de les 17h a les 19h.

L'activitat musical prevista en el programa s’encetarà a les 11:30 h amb el concert que la formació Palamós Gospel Choir realitzarà a l’església de Sant Joan. Una hora més tard, a les 12:30h, serà el torn per l’actuació del Coro Rociero Azahares, que durà a terme el seu concert a l’escenari de la plaça de Sant Joan. Precisament aquest mateix escenari serà el lloc on es faran els darrers actes programats al matí. A partir de les 13:15h amb el lliurament del Ram Honorífic, i tot seguit amb l’atorgament dels premis del Concurs de dibuix infantil.

El programa de tarda s’obrirà a partir de les 16:30h a la plaça de Sant Joan, amb l’actuació de la coral de l’escola Vila-romà, li seguirà la formació Espai de Música del col·legi Vedruna, i tancarà la coral d’aquest mateix centre “Veus que bé!”.

L'escenari de la plaça de Sant Joan també serà el lloc escollit perquè a les 19 h, els músics locals Joana & Litus, presentin al públic del “Sant Joan Florit” el seu treball “Calèndules”.

Programació

L’organització posa a l’abast de tot el públic, el programa de l’activitat, que inclou totes les propostes lúdiques i musicals previstes, així com un plànol dels carrers i espais on es localitzen les activitats i les zones decorades amb flors i plantes. Aquest  programa es pot descarregar accedint al web: www.santjoanpalamos.cat.

L’activitat “Sant Joan Florit” també inclou el concurs fotogràfic a Instagram, que amb l’etiqueta #santjoanflorit2022 premiarà la foto que millor reculli aquest acte festiu i cultural, que té com a referent l’exposició de flors i plantes. Es pot participar amb un màxim de tres fotos per concursant.

L’Associació de Veïns de Sant Joan ha posat a disposició dels veïns que ho desitgin, i al preu d’un euro, el domàs del “Sant Joan Florit” per a ser ubicat a la finestra o balcó de cada habitatge, i que es pot adquirir a la farmàcia Massaneda i a l’establiment Ca l’Angeleta.