Josep Valls plega del Consell Comarcal de la Selva

El conseller, que està imputat en el cas Clotilde, havia abandonat abans les seves atribucions de govern a Lloret de Mar

El regidor de Lloret de Mar, Josep Valls, ha anunciat que deixarà durant el proper ple extraordinari el seu càrrec com a conseller responsable d'Hisenda i Personal dins del Consell Comarcal de la Selva després de ser imputat en el cas Clotilde. Valls ha explicat que deixa el seu càrrec per motius familiars i personals tot i que manté l'acta de regidor al consistori de Lloret de Mar.

Després de la seva imputació, Valls va decidir deixar les seves atribucions com a conseller i ara fa dos dies la direcció de Convergència Democràtica a les comarques gironines es va reunir amb l'imputat per escoltar la seva versió dels fets. CDC ha acceptat la seva renúncia i li agraeix la seva "bona tasca".

Valls farà efectiva la seva renúncia al Consell Comarcal de la Selva durant el ple extraordinari que farà l'ens en els propers dies, segons ha assenyalat CDC en un comunicat. Està previst que en aquest mateix ple s'esculli a l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, com a nou president del Consell Comarcal de la Selva després de la dimissió de Rober Fauria, imputat en un altre cas de corrupció, el cas Manga.

Convergència ja ha acceptat la renúncia de Josep Valls, li dóna "ple suport" en aquesta decisió i agraeix la "bona tasca" que ha fet dins del Consell Comarcal. Valls, que està implicat en l'operació contra la màfia russa que la Guàrdia Civil va destapar a Lloret de Mar - d'on n'era primer tinent d'alcalde- ha plegat del seu càrrec de conseller d'Hisenda i Personal al·legant motius familiars i personals.

Després de ser imputat, el passat 30 de gener, Valls va decidir deixar les seves atribucions com a tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lloret de Mar però encara manté l'acte de regidor. Després de conèixer aquesta renúncia, l'imputat va rebre diverses pressions del seu entorn - des de totes les vessants- perquè també dimitís del seu càrrec dins del Consell Comarcal de la Selva. Una decisió que, finalment, ha pres aquest dijous 7 de març.

Aquesta renúncia arriba després que la direcció de CDC a les comarques gironines es reunís amb el regidor de Lloret de Mar dimarts passat per escoltar "de primera mà" la versió de l'imputat sobre tota aquesta situació. El president de CDC, Pere Vila, va detallar que li havien donat un dia de marge perquè Valls pogués prendre una decisió sobre el seu futur.

Valls va ser imputat ara fa dos mesos per prevaricació i suborn en el cas Clotilde, que va destapar la Guàrdia Civil, contra la xarxa de blanqueig de la màfia russa a Lloret de Mar. En concret, l'operació Clotilde va esclatar el 25 de gener quan la Guàrdia Civil va entrar a l'Ajuntament de Lloret de Mar per demanar documentació i va detenir les primeres cinc persones sospitoses de formar part d'aquesta trama de blanqueig de capital de la màfia russa. Des de llavors, el degoteig de detinguts i imputats ha continuat i ha esquitxat el consistori.

Dins el marc d'aquesta operació, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) també va imputar l'exalcade de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo. De moment, l'exalcalde ha estat cridat a declarar com a imputat davant del TSJC 13 de març pels presumptes delictes de suborn i prevaricació administrativa.