El temporal deixa esvorancs i despreniments a dos passejos marítims de l'Estartit

Des del consistori reclamen solucions urgents per evitar possibles mals majors

El temporal i la mala mar d'aquests últimes dies ha provocat greus desperfectes al passeig d'Els Griells i el camí del Molinet de l'Estartit. Concretament, la llevantada ha provocat l'ensorrament parcial d'una part del passeig d'Els Griells, entre els carrers Assutzena i el Gerani, reconstruït l'any passat després de la llevantada de l'any 2008. D'altra banda, el fort onatge dels últims dies ha provocat diversos esvorancs al llarg del passeig del Molinet i una gran fissura per on penetra l'aigua del mar. De moment, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ha encarregat dos informes tècnics i, des del consistori, demanen solucions urgents.

Pel que fa al passeig Els Griells, el tram afectat és el que es troba entre els carrers Assutzena i del Gerani. Justament el mateix sector que ja es va reconstruir l'any passat després de les destrosses de la llevantada del 2008. Les onades i les fortes pluges d'aquests últimes dies han provocat que l'assentament de l'estructura i, en algun punt, s'observen petites incidències sense rellevància estructural.

Segons el consistori, la zona afectada és inestable i suposa un perill greu tant per a les persones com per a les finques, béns d'espai públic i edificacions privades de la urbanització propera. La força de les onades ha descalçat el ferm del passeig que s'ha enfonsat en diversos punts. Per aquest motiu, els responsables municipals alerten que si es repeteix un episodi de pluges i mala mar tant fort com aquest, el mar erosionarà directament la zona verda dels edificis que limiten amb el front marítim.

Un "sortidor marítim" al passeig Molinet

D'altra banda, en el passeig Molinet s'ha trobat una gran fissura per on penetra i s'escola l'aigua de mar com un sortidor marí. Aquest tram era una de les zones que, fins ara, estava obert al trànsit de vehicles i de vianants. A més, també s'han detectat diversos despreniments i esvorancs.

Davant d'aquesta situació, el consistori ha decidit prohibir el pas de vianants per aquesta zona i ha acordat els trams. A més, ha encarregat dos informes tècnics sobre el passeig Molinet. Aquest dijous al matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, i la presidenta del Consell Municipal de l'Estartit, Sílvia Comas, han visitat la zona per valorar els danys. Els representats públics s'han trobat amb diversos tècnics de Costes que visitaven el passeig d'Els Griells i estaven elaborant un informe de la situació.

Cordón i Comas han reclamat solucions urgents per als trams afectats per evitar possibles mals majors de cara al futur. Des del consistori recorden que, ara fa temps, ja s'havia alertat que el municipi podia viure una situació com aquesta. L'alcalde ha subratllat que cal una solució definitiva a aquesta mena de problemàtiques que, segons el batlle, cada any s'agreugen més a causa dels canvis en la dinàmica dels corrents marítims i dels vents.