Suu clou el festival l'Strenes de Girona omplint les escales de la catedral

De moment, el certamen ha reunit prop de 20.000 espectadors i ara es trasllada a Barcelon

La cantant i compositora Suu ha tancat aquest diumenge els concerts del festival Strenes a Girona. Ho ha fet omplint les escales de la catedral on s'han aplegat 842 espectadors, entre els quals molt públic jove. La barcelonina ha ofert un concert d'hora i mitja en la que ha repassat les cançons del seu nou àlbum 'Karaoke', però que ha combinat amb èxits de sempre com 'Temazo', 'Bcn tropical' o 'Tant de bo', un dels temes que més han emocionat als espectadors.

El de Suu ha estat l'últim concert que s'ha fet a Girona en aquesta edició de l'Strenes i que ha estat un "èxit de públic" fregant els 20.000 espectadors. El seu director, Xavi Pascual, confia que en els espectacles programats a Barcelona la resposta sigui la mateixa.

Suu ha començat amb una intro que ha enllaçat amb 'Todo lo que canto', 'Si no saltas' i 'Bcn tropical', moment que ha fet aixecar per primera vegada els espectadors que omplien les escales de la catedral de Girona. 'Natural', 'Soy' i 'De ti para mi' -la cançó preferida de la cantant del darrer disc- han precedit a la versió de 'Moda juvenil'. El moment àlgid ha arrribat quan han sonat les notes de 'Tan de bo' que Suu ha cantat acompanyada de Beth Rodegas, davant dels aplaudiments del públic. 

El concert ha acabat amb 'Temazo', 'Tu a Menorca i jo a l'Escala' i 'Nota de voz' que ha precedit 'Karaoke', el tema que dona nom al disc i amb el que la cantant de Barcelona s'ha acomiadat. Un concert que ha estat el darrer concert del festival Strenes a Girona. Una llarga ovació d'un públic, majoritàriament jove i molt entregat. 

L’etapa gironina del Festival Strenes 2022 ha reunit gairebé 20.000 persones en la quarantena d'espectacles que s'han fet. Concerts com els de Jorge Drexler, Dorian, Macaco, Els Pets, Els Catarres o Suu han esgotat les entrades i el retorn de Delafé y las Flores Azules, Blaumut i Ramon Mirabet, entre d'altres també han estat un èxit. Des de la direcció, però, assenyalen la bona acollida de les noves propostes musicals que copaven fins a un 50% de la programació gràcies a artistes com La Ludwing Band, Sofia Gabanna, Renaldo&Clara, Habla de Mí en Presente, Lal'ba i Maio, entre d'altres.

Últim cap de setmana d'Strenes a Girona

El de Suu ha estat el darrer concert que s'ha fet a Girona en aquesta edició del Festival Strenes, que ara es trasllada a Barcelona. Dorian va ser l'encarregat d'animar les escales de la catedral divendres, dissabte ho van fer Els Pets que van omplir l'aforament i aquest diumenge ha estat el torn de Suu.

A partir del mes de maig, el festival es trasllada a Barcelona amb les actuacions de Doctor Prats, Tribade i Magalí Sare. El certamen musical tancarà la desena edició el 21 de maig.