El supervivent de la família russa morta a Lloret defensa al seu pare: ''Ell no les va matar''

Sergey Protosenya tenia por de que li bloquessin els comptes per la guerra a Ucraïna

El fill de Sergey Protosenya, el suposat autor del crim de Lloret de Mar (Selva) el passat 19 d'abril on hauria matat a la seva dona i la filla amb una destral per posteriorment suïcidar-se, ha defensat al seu pare i s'ha aventurat a dir que tot plegat és un crim camuflat com a cas de violència de gènere.

Feder, en declaracions al Daily Mail, ha explicat com veu impensable que el seu pare fos l'autor de la matança: "Estimava a la meva mare i especialment a la Maria, la meva germana. Era la seva princesa. Mai els hi hauria pogut fer mal. No sé que va passar aquella nit, però sé que el meu pare no ho va fer" i confessa que el seu pare tenia por que li "bloquessin els comptes bancaris" fruit de la guerra amb Ucraïna.

Fedor assegura que els Mossos d'Esquadra, que descarten directament qualsevol implicació de la màfia russa en el crim, li van demanar que no comentés el cas amb ningú. El jove va donar l'alarma quan el dia dels fets no va poder contactar amb la seva família. En aquells moments el fill gran es trobava a una segona residència que l'oligarca tenia a la Borgonya francesa.

El crim ha generat un gran impacte entre la comunitat russa a Lloret de Mar com també als companys de feina. L'empresari Anatoly Timoshenko, proper a les víctimes, va dir al MailOnline que "Sergey no va matar-los. És impossible. No vull debatre què va passar a la casa aquella nit però en Sergey no és un assassí".

Un altre amic, Roman Yuravich, va afegir que "conec en Sergey des de fa deu anys. Era un home feliç que estimava a la seva família. És impossible que els matés". La mort de l'oligarca és el quart cas d'executius de dins el món del gas que han perdut la vida juntament amb la seva família i que tenen vincles amb el cercle més proper del president Vladimir Putin.

Pocs dies abans de la mort de Protosenya, el cos de Vladislav Avayev va ser localitzat al seu apartament juntament amb la seva dona Yelena i la filla de 13 anys, Maria. Aparentment també en un suposat cas de violència de gènere amb suïcidi posterior. Avayev, de 51 anys, era president de Gazprombank, una entitat bancària creada  per treballar amb el gegant del gas, Gazprom, i que també va ser un oficial del Kremlin anys enrere.