La CUP exigeix aturar la candidatura olímpica dels Pirineus arran del 'Catalangate'

Estrada deplora el "desinterès manifest" del govern espanyol per aclarir l'espionatge a independentistes

La diputada de la CUP-NCG, Laia Estrada, ha exigit al Govern que aturi la candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d'hivern als Pirineus després que hagi sortit a la llum l'espionatge a una seixantena de líders independentistes catalans amb el programari israelià Pegasus.

El 'Catalangate' ha suposat una frenada de les relacions entre la Generalitat i el govern espanyol i ha minat també la comunicació d'ERC i JxCat amb el PSOE. Per això, els antacapitalistes veuen contradictori que el Govern mantingui contactes per acollir a Catalunya les Olimpíades de 2030. "No es pot dir que es congelen relacions i que als cinc dies s'asseguin a la taula per parlar de projectes com els Jocs Olímpics", ha dit.

Estrada ha reclamat en una roda de premsa aquest dimarts una investigació "a fons" sobre la infecció dels telèfons mòbils de les víctimes de l'espionatge i ha subratllat que "sota cap pretext" es pot autoritzar una cosa així "de forma massiva". Per això, ha deplorat el "desinterès manifest" del govern espanyol a aclarir l'abast del 'Catalangate'. Per a la CUP, cal "investigar a fons què ha succeït, depurar responsabilitats i establir mesures que garanteixin que no es tornarà a repetir".