L'ATA i els administradors de finques s'alien per ''frenar'' l'intrusisme en els habitatges d'ús turístic

L'associació i el col·legi signen un conveni de col·laboració, el primer d'aquestes característiques

La presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), Esther Torrent, i el president del Col·legi d’Administradors de Finques de Girona, Àngel Torramilans, han firmat un conveni de col·laboració per unir esforços contra la problemàtica de l’intrusisme i la competència deslleial en els habitatges d’ús turístic (HUT).

L’acord, el primer d’aquestes característiques, permetrà a les dues organitzacions compartir informació  i posar-la en coneixement de la Generalitat que és l’encarregada d’iniciar les actuacions administratives que puguis ser necessàries.

El conveni estableix, entre d’altres, que l’ATA i el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona constituiran una comissió que farà un seguiment de les actuacions realitzades en el marc de l’acord i n’avaluarà els resultats.

Les dues organitzacions han coincidit a assenyalar la importància “d’anar teixint aliances per aconseguir que l’oferta legalitzada d’apartaments turístics cada vegada sigui més gran a la demarcació”.

Repte del sector

La lluita contra l’intrusisme en els habitatges d’ús turístic és un dels principals reptes del sector ja que es considera que perjudica molt la imatge dels professionals que fan les coses ben fetes i també fa especular molt el preu de l’HUT. L’ATA  destaca la tasca que es du a terme des de  la Direcció General de Turisme en aquest àmbit per evitar que es promoguin els habitatges d’ús turístic il·legals i per exigir el compliment de la legalitat en qualsevol dels canals que s’utilitzi per llogar l’apartament turístic.

L’ATA recorda que l’Associació disposa d’una bústia a través de la qual es poden denunciar de forma anònima les pràctiques il·legals que es detectin al sector. Després, l’entitat les trasllada a la Generalitat. I ara, amb el convenir firmat, se sumaran els casos que es detectin des del Col·legi d’Administradors de Finques de Girona.

Malgrat que les comarques gironines són capdavanteres pel que fa al nombre d’unitats inscrites al registre de la Generalitat, l’Associació manté que no es pot abaixar la guàrdia. En aquest sentit es considera que el Certificat de qualitat de gestors que s’està preparant amb la Generalitat serà una eina molt important per avançar en aquesta lluita i per posar encara més en valor la professionalitat del sector.

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona va impulsar  l’estiu passat una campanya amb el lema “No et juguis les teves vacances” amb un seguit de recomanacions perquè les persones  que optaven per llogar un apartament o una casa per passar-hi  les seves vacances ho fessin de forma totalment segura.