Un conductor que multiplicava per cinc la taxa d'alcoholèmia té un accident a Sant Pau de Segúries

El mateix dia ja havia donat positiu mentre circulava per Besalú

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar penalment el dia 9 d’abril, un home de 38 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir en estat etílic.

Pels volts de les cinc i mitja de la tarda del dia 9, els mossos van tenir coneixement que s’havia produït un accident a la carretera C-38, al seu punt quilomètric 3,5 en senti ascendent, dins els terme municipal de Sant Pau de Segúries (Ripollès).

Concretament, un vehicle havia perdut el control i havia xocat de forma violenta contra cinc pilones de ferro que delimiten la via i la vorera, i també contra una estructura de ferro que s’utilitza per aparcar les bicicletes, on hi va causar importants danys materials.

Quan els mossos van arribar al lloc van assegurar la zona i van comprovar que el conductor podria trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques. Li van fer la prova de detecció d’alcohol amb un resultat d’1,28 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, és a dir, més de cinc vegades superior al límit permès.

Per aquest motiu, els agents el van denunciar penalment com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol superior a la permesa.

Quan els mossos van fer les comprovacions pertinents van veure que el mateix conductor també havia donat positiu en un altre control d’alcoholèmia que s’havia realitzat el mateix dia, a la Garrotxa.

Concretament, cap a les 7 del mati va donar una taxa de 0’41 mg/l en un control que s’havia muntat a la C-66 punt quilomètric 55.5, dins del terme de Besalú, i per aquest motiu se li va immobilitzar el turisme.

El mateix conductor va adreçar-se al voltant de les 10 de matí per aixecar la immobilització, moment en el qual es va repetir la prova d’alcoholèmia amb un resultat negatiu. Set hores després va tenir l’accident greu a Sant Pau de Seguries.

El denunciat haurà de comparèixer davant del jutge quan sigui requerit.